VAARAT, VUONOT JA WIEN

Su 3.4.2016 klo 16 Kuopion kaupungintalo

Salla Tyrväinen, viulu
Heidi Miettunen, sello
Anna Maria McElwain, piano

Heli Untamala, viulu
Irina Zahharenkova, piano

Kuopiolaiset muusikot valloittavat Rautavaaran, Brahmsin ja Schubertin sävelin!

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

 

 

OHJELMA:

Einojuhani Rautavaara: Kaksi preludia ja fuugaa (1955)
1. Nimestä EinAr EnGlunD
2. Epitafi BÉla BArtókille

Heidi Miettunen, sello & Anna Maria McElwain, piano

Johannes Brahms: Viulusonaatti nro 2 A-duuri, op.100 (1886)
1. Allegro amabile
2. Andante tranquillo
3. Allegretto grazioso (quasi Andante)

Heli Untamala, viulu & Irina Zahharenkova, piano

VÄLIAIKA

Franz Schubert: Pianotrio nro 2 Es-duuri,  op. 100, D. 929 (1827)
1. Allegro
2. Andante con moto
3. Scherzando. Allegro moderato
4. Allegro moderato

Salla Tyrväinen, viulu
Heidi Miettunen, sello
Anna Maria McElwain, piano
 

ESIINTYJISTÄ:

Salla Tyrväinen aloitti musiikkiopintonsa Savonlinnan musiikkiopistossa ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa, Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa sekä Hampurin musiikkikorkeakoulussa viulunsoitonopettajinaan Heimo Haitto, Tuomas Haapanen, Igor Bezrodny ja Mark Lubotzky. Viulukurssien tärkeimmät opettajat olivat Mi-Kyung Lee ja Chaim Taub. Salla valmistui musiikinmaisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta v. 1991. Hän on toiminut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin 1. viulun äänenjohtajana vuosina 1989-1996. Lisäksi hän on soittanut mm. Avanti!- ja Tapiola-Sinfonietta-kamariorkestereissa. Vuodesta 2004 alkaen Salla on toiminut pastorina Kuopion evankelis-luterilaisessa seurakuntayhtymässä.

Anna Maria McElwain on opiskellut Turun konservatoriossa Elzbieta Guzekin ja sen jälkeen Stephen Manesin oppilaana State University of New York at Buffalossa, missä hän oli suorittanut jo 21-vuotiaana Master of Music tutkinnon musiikin teoriassa ja Master of Arts tutkinnon pianonsoitossa. Sittemmin hän on suorittanut Sibelius-Akatemian musiikin maisterin tutkinnon ensimmäisenä suomalaisena klavikordinsoitossa opettajanaan Pekka Vapaavuori. Anna Maria opetti Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla vuoteen 2010 saakka. Nykyisin hän konsertoi päätoimisesti lähinnä klavikordistina ja on Kuopiossa järjestettävän pohjoismaisen historiallisten kosketinsoitinten festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja. 

Heidi Miettunen on kotoisin Rovaniemeltä. Hän valmistui Kuopion konservatoriosta sellonsoiton opettajaksi opettajanaan Timo Törmä keväällä 2000. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan Bremenin musiikkikorkeakoulussa Saksassa Alexander Baillien luokalla sekä Pirkanmaan AMK:ssa Pauli Heikkisen johdolla. Heidi on toiminut freelancer-sellistinä soittaen mm. Oulu Sinfoniassa, Kuopion kaupunginorkesterissa ja Jyväskylä Sinfoniassa. Hän toimii myös aktiivisesti Kuopion kamarimusiikkiseurassa esiintyen erilaisissa kokoonpanoissa. 

Heli Untamala on opiskellut viulunsoittoa mm. Erkki Kantolan ja Edith Peinemannin johdolla. Valmistuttuaan diplomiviulistiksi Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulusta hän on työskennellyt lukuisissa orkestereissa Saksassa ja Suomessa. Hän on ollut Joensuun kaupunginorkesterin työnsä lisäksi mukana kamarimuusikkona Virta Ensemblen ja Kuopion kamarimusiikkiseuran toiminnassa.

Irina Zahharenkova syntyi Kaliningradissa, jossa hän aloitti musiikkiopintonsa neljävuotiaana äitinsä oppilaana. Kolmetoistavuotiaana hän muutti perheensä kanssa Tallinnaan, jossa hän myöhemmin valmistui Georg Ots -musiikkikoulusta ja vuonna 2003 musiikin maisteriksi Viron musiikkiakatemiasta opettajinaan Mare Ots ja Lilian Semper. Hän tuli Sibelius-Akatemiaan vaihto-oppilaana vuonna 2002 ja aloitti vakituisena opiskelijana seuraavana vuonna Hui-Ying Lui-Tawaststjernan pianoluokalla. Hän on ollut jatko-opiskelijana Viron musiikkiakatemiassa vuodesta 2003. Nykyään Zahharenkova toimii lehtorina Savonia-ammattikorkeakoulussa.