MUSICA BOREALIS

La 20.2.2016 klo 18
Kuoppakankaan työkeskus, Varkaus

Matritum Ensemble
Elena Hämäläinen, sello
Dimas Ruiz, oboe
David 
Jareño, piano

Sibelius - Nielsen - Grieg    

 

 

 

OHJELMA:

Jean Sibelius: Malinconia sellolle ja pianolle op. 20

Carl Nielsen: Fantasistykker oboelle ja pianolle op. 2

Edvard Grieg: Sellosonaatti op. 36

ESIINTYJISTÄ:

Pianisti David Jareño Bautista opiskeli Madridissa Conservatorio Profesional de Alcalá de Henaresissa opettajanaan Miriam Bastos ja Milanossa Conservatorio Superior de Música “G. Verdi” opettajanaan Paolo Bordoni. David on opiskellut myös orkesterijohtoa Andrés Zarzon ja Miguel Romean johdolla.
Vuonna 1991 David sijoittui kolmanneksi ”W.A. Mozart”-pianokilpailussa Madridissa. Hän on äänittänyt ”Itinerant Records” ja ”TheRecordingConsort” levymerkeille sekä Espanjan televisiolle. David on aktiivinen kamarimuusikko ja mm. Matritum-ensemblen, Cámara Quercusin ja Camara2:n perustajajäsen.
Vuonna 2003 David aloitti kamarimusiikinopettajana ja säestäjänä ylemmän asteen konservatoriossa El Escorialissa, mistä hän siirtyi kaksi vuotta myöhemmin nykyiseen työpaikkaansa Real Conservatorio Superior de Música Madridiin.

Oboisti Dimas Ruiz opiskeli Real Conservatorio Superior de Músicassa Madridissa oboensoittoa Juan Carlos Báguenan johdolla. Dimas jatkoi opintojaan Göteborgin yliopistossa opettajanaan Mårten Larsson. Hän on opiskellut myös orkesterinjohtoa opettajinaan Andrés Zarzo ja Miguel Romea.
Vuodesta 2006 lähtien Dimas on toiminut oboensoitonopettajana Madridissa. Työnsä ohessa hän on keikkaillut Madridin orkestereissa ja soittanut kamarimusiikkia mm. Matritum-ensemblessä. Suomeen hän saapui ensi kertaa työn merkeissä vuonna 2009, jolloin hän työskenteli pari kuukautta Sinfonia Lahdessa. Syksystä 2014 lähtien Dimas on toiminut Kuopin kaupunginorkesterin oboen varaäänenjohtajana.

Sellisti Elena Hämäläinen opiskeli sellonsoittoa ensin Turun Musiikkiakatemiassa Erkki Lahesmaan johdolla ja myöhemmin Göteborgin yliopiston orkesteriakatemiassa Johan Sternin johdolla. Orkesterikokemusta kertyi myös mm. Orkester Nordenista Ja European Union Youth Orchestrasta.
Vuosina 2003-2006 Elena opetti sellonsoittoa Turun koululaitoksessa. 2007-2010 Elena toimi Malmön oopperaorkesterin sellistinä ja hoiti myös äänenjohtajan sijaisuuksia. Vuonna 2010 Elena kutsuttiin Matritum-ensemblen jäseneksi. 2011-2012 hän työskenteli Oviedon kaupunginorkesterin varaäänenjohtajana. Vuodesta 2014 Elena on työskennellyt freelance-muusikkona Kuopion seudulla keikkaillen kaupunginorkesterissa ja kamarimuusikkona barokki-kokoonpanoista nykymusiikkiin.