VAARAT JA WIEN

Ke 13.4.2016 klo 19 Portaanpään kristillinen opisto, Lapinlahti

Salla Tyrväinen, viulu
Heidi Miettunen, sello
Anna Maria McElwain, piano

Rachmaninov - Schumann - Rautavaara - Schubert

Käsiohjelmat: 10€ / 5€ eläkeläiset, työttömät / 2€ opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

OHJELMA:

Sergei Rachmaninov (1873-1943): Vokaliisi op. 34/14 (1915)
Heidi Miettunen, sello & Anna Maria McElwain, piano

Robert Schumann: Ennustajalintu pianosarjasta Metsäkuvia op. 82/7 (1848-49) (sov. Leopold Auer)
Salla Tyrväinen, viulu & Anna Maria McElwain, piano

Einojuhani Rautavaara (s. 1928): Kaksi preludia ja fuugaa sellolle ja pianolle (1955)
1. Nimestä EinAr EnGlunD
2. Epitafi BÉla BArtókille

Heidi Miettunen, sello & Anna Maria McElwain, piano

Franz Schubert (1797-1827): Pianotrio nro 2 Es-duuri,  op. 100, D. 929 (1827)
1. Allegro
2. Andante con moto
3. Scherzando. Allegro moderato
4. Allegro moderato

Salla Tyrväinen, viulu; Heidi Miettunen, sello & Anna Maria McElwain, piano

ESIINTYJISTÄ:

Salla Tyrväinen aloitti musiikkiopintonsa Savonlinnan musiikkiopistossa ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa, Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa sekä Hampurin musiikkikorkeakoulussa viulunsoitonopettajinaan Heimo Haitto, Tuomas Haapanen, Igor Bezrodny ja Mark Lubotzky. Viulukurssien tärkeimmät opettajat olivat Mi-Kyung Lee ja Chaim Taub. Salla valmistui musiikinmaisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta v. 1991. Hän on toiminut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin 1. viulun äänenjohtajana vuosina 1989-1996. Lisäksi hän on soittanut mm. Avanti!- ja Tapiola-Sinfonietta-kamariorkestereissa. Vuodesta 2004 alkaen Salla on toiminut pastorina Kuopion evankelis-luterilaisessa seurakuntayhtymässä.

Anna Maria McElwain on opiskellut Turun konservatoriossa Elzbieta Guzekin ja sen jälkeen Stephen Manesin oppilaana State University of New York at Buffalossa, missä hän oli suorittanut jo 21-vuotiaana Master of Music tutkinnon musiikin teoriassa ja Master of Arts tutkinnon pianonsoitossa. Sittemmin hän on suorittanut Sibelius-Akatemian musiikin maisterin tutkinnon ensimmäisenä suomalaisena klavikordinsoitossa opettajanaan Pekka Vapaavuori. Anna Maria opetti Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla vuoteen 2010 saakka. Nykyisin hän konsertoi päätoimisesti lähinnä klavikordistina ja on Kuopiossa järjestettävän pohjoismaisen historiallisten kosketinsoitinten festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja.

Heidi Miettunen on kotoisin Rovaniemeltä. Hän valmistui Kuopion konservatoriosta sellonsoiton opettajaksi opettajanaan Timo Törmä keväällä 2000. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan Bremenin musiikkikorkeakoulussa Saksassa Alexander Baillien luokalla sekä Pirkanmaan AMK:ssa Pauli Heikkisen johdolla. Heidi on toiminut freelancer-sellistinä soittaen mm. Oulu Sinfoniassa, Kuopion kaupunginorkesterissa ja Jyväskylä Sinfoniassa. Hän toimii myös aktiivisesti Kuopion kamarimusiikkiseurassa esiintyen erilaisissa kokoonpanoissa.