SONAATIT SOIKOON!

Su 22.1.2017 klo 16 Kuopion kaupungintalo

Anthony Marini, barokkiviulu
Anna Maria McElwain, klavikordi

Teea Karttunen, huilu
Mikko Siirola, kitara

J.S. Bach - C.P.E. Bach - F. Schubert 

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

Ohjelma:

Johann Sebastian Bach: Viulusonaatti e-molli BWV 1023
1. 
2. Adagio ma non tanto
3. Allemande
4. Gigue

Carl Philipp Emanuen Bach: Viulusonaatti h-molli Wq76
1. Allegro moderato
2. Poco andante
3. Allegretto siciliano

 

Sebastian Bach: Viulusonaatti A-duuri BWV 1015
1. Andante
2. Allegro
3. Andante un poco
4. Presto

Anthony Marini, barokkiviulu & Anna Maria McElwain, klavikordi

väliaika

Franz Schubert: Arpeggione-sonaatti a-molli D. 821
1. Allegro moderato
2. Adagio
3. Allegretto

Teea Karttunen, huilu & Mikko Siirola, kitara

 

Esiintyjistä:

Anna Maria McElwain on opiskellut Turun konservatoriossa Elzbieta Guzekin ja sen jälkeen Stephen Manesin oppilaana State University of New York at Buffalossa, missä hän oli suorittanut jo 21-vuotiaana Master of Music tutkinnon musiikin teoriassa ja Master of Arts tutkinnon pianonsoitossa. Sittemmin hän on suorittanut Sibelius-Akatemian musiikin maisterin tutkinnon ensimmäisenä suomalaisena klavikordinsoitossa opettajanaan Pekka Vapaavuori. Anna Maria opetti Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla vuoteen 2010 saakka. Nykyisin hän konsertoi päätoimisesti lähinnä klavikordistina ja on Kuopiossa järjestettävän pohjoismaisen historiallisten kosketinsoitinten festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja.

Kitaristi & pianonvirittäjä Mikko Siirola aloitti kitaraopintonsa Ylä-Savon musiikkiopistossa. Opintie jatkui Kuopion Konservatorion (opettajana Pekka Nyyssönen) kautta Turun Ammattikorkeakouluun, josta Siirola valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2007. Siirolan opettajina Turussa olivat Timo Korhonen, Ismo Eskelinen ja Jyrki Myllärinen. Sibelius-Akatemiassa esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Siirola opiskeli Jukka Savijoen johdolla. Lisänäkökulmia soittamiseen ovat tuoneet lukuisten ulkomaisten huippukitaristien mestarikurssit.
Mikko Siirola on esiintynyt eri puolilla Suomea omin soolokonsertein ja kamarimuusikkona, soittanut Turun Filharmonisen orkesterin solistina ja toiminut vuonna 2006 järjestetyn Kisko Classic-musiikkifestivaalin taiteellisena johtajana. Siirola opettaa kitaransoittoa Taidelukio Lumitissa Kuopiossa. Pianonvirityksen ammatillisesta koulutuksesta Siirola valmistui vuonna 2013. Tämän jälkeen Siirola työskenteli pianonvirittäjänä/korjaajana F-Musiikin Pianoverstaalla Vantaalla, ja on toiminut keväästä 2015 lähtien itsenäisenä yrittäjänä päätoimialueenaan Kuopio ja Pohjois-Savo.

Huilisti Teea Karttunen on aloittanut musiikkiopintonsa Kuopion Konservatoriossa vuonna 1999. Konservatoriossa häntä opettivat Anna-Elina Lavaste, Vuokko Vuolle sekä Tiina Pirinen. Vuonna 2006 hän siirtyi ammatilliselle puolelle Herbert Lindholmin oppilaaksi, josta valmistui muusikoksi keväällä 2010 opettajanaan Terhi Aurala-Heiskanen. Lukuvuoden 2008‒2009 Teea opiskeli vaihdossa Pittsburghissa, Pennsylvaniassa opettajinaan Barbara Hois ja Krista Wagner.Vuonna 2010 Teea aloitti opintonsa Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulussa, josta valmistui muusikoksi keväällä 2015. Metropoliassa hänen opettajinaan toimivat Anja Voipio-Mansnerus ja Eeva Heikkilä. Kevätlukukauden 2014 Teea opiskeli professori Aldo Baertenin luokalla Belgiassa The Royal Conservatory of Antwerpenissä. Teea on täydentänyt opintojaan muun muassa Aldo Baertenin (Belgia), Mimi Stillmanin (USA) ja Hanna Juutilaisen mestarikursseilla. Tällä hetkellä Teea viimeistelee pedagogisia opintojaan Savonia-ammattikorkeakoulussa, opettajanaan Päivi Väisänen. 

Amerikkalainen viulisti Anthony Marini on esiintynyt ympäri maailmaa niin orkesteri- ja kamarimuusikkona kuin solistinakin. Aktiivisena kamarimuusikkona hän esiintyy mm. FiBO Players-, Il Caravaggio-, Les Étrangers- ja Corde Sonore-yhtyeiden kanssa. Konserttimestarina ja solistina hän on toiminut Suomalaisen barokkiorkesterin, Ensemble Zaïs:n, STORIA-orkesterin sekä Pariisin konservatorion barokkiorkesterin produktioissa. Muita yhtyeitä ovat Le Poème Harmonique, Helsingin barokkiorkesteri, Ensemble Nylandia ja Les Ambassadeurs. Lisäksi Anthony vierailee aktiivisesti eri kesäfestivaaleilla, mm. SibaFest, Utrecht Fringe ja Renaissance d'Orgue. Anthony on kysytty monipuolinen freelance-musiikko; hän soittaa modernin viulun ohella sekä barokkiviulua että alttoviulua. Hän on valmistunut Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Minna Kankaan luokalta, ja jatkoi vähän aikaa opintojaan yksityisesti Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilchin ohjauksessa. Tällä hetkellä hän on Sibelius-Akatemian DocMus-ohjelmassa, jossa hän on ensimmäinen barokkiviulututkija. Anthony soittaa Jason Viseltearin rakentamalla barokkiviululla, jonka hankintaa Suomen Kulttuurirahasto on tukenut.