KAMARISTA KAJAHTAA - Syötävät sävelet

Pe 27.10.2017 klo 18 Kuopion Klubi

Kuopion kamarimusiikkiseura ja Kuopion Klubin kulttuurikerho tuottavat yhdessä Klubin mainion keittiön kanssa musiikillisen ravintolaillan, jonka suunnittelee ja juontaa musiikintutkija, dosentti Susanna Välimäki aiheenaan Suomen itsenäistymisen aikana eläneet säveltäjät, heidän ruokatottumuksensa ja sävellyksensä. Kuopion kamarimusiikkiseuran muusikot maustavat iltaa teemaan sopivilla esityksillä.

 

 

FT Susanna Välimäki (s. 1970) on musiikintutkija, tietokirjailija ja kriitikko. Hän on Turun yliopiston musiikkitieteen yliopistonlehtori ja Helsingin yliopiston musiikkitieteen dosentti. Tutkimuksen ohella Välimäki kirjoittaa muun muassa kolumneja Rondo-lehteen ja tekee ohjelmia Yleisradiolle.

Välimäen tietokirja SYÖTÄVÄT SÄVELET: VIERAANA SÄVELTÄJIEN PÖYDISSÄ ilmestyy 31.7.2017 Kirjapajalta. Teos esittelee länsimaisen taidemusiikin suurien säveltäjien suhdetta ruokaan. Se avaa ovia kaikkien tuntemien säveltäjien keittiöihin, keittokomeroihin ja kantakuppiloihin. Kirja tarjoilee niin kiehtovaa kulttuurihistoriaa kuin ruokaohjeita, joiden myötä voi sukeltaa itse menneiden aikojen makumaailmoihin. Ks. http://kauppakv.fi/sis/LastenKeskus/tuote/9789522887603 . Blogi löytyy osoitteesta http://syotavatsavelet.blogspot.fi/

SYÖTÄVÄT SÄVELET on myös Yle Kulttuuri ja viihteen tuottama kesäohjelmasarja. Kesän 2017 aikana Ylen kanavilla nähdään kuusi tv-ohjelmaa ja kuullaan 12 radio-ohjelmaa, joissa musiikintutkija Susanna Välimäki ja musiikkitoimittaja Janne Koskinen valmistavat historiallisten säveltäjien lempiruokia ja -juomia.  Ohjelmasarjan tuottaja on Katri Henriksson ja ohjaaja Soila Valkama. Televisio-ohjelmat nähdään Yle Teema Femillä tiistaisin ja perjantaisin klo 20.50 alkaen  8.8.

Illalliskortin hinta on 80€, sisältää ruoan ja ohjelman. Varaukset sähköpostitse kukamus [at] kukamus [dot] fi. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksuohjeet ilmoitetaan elokuun alussa varauksen tehneille.

Menu:

Savumuikkua, ruista ja pikkelssikurkkua

***
Lintulientä ja lintu- ankanmaksaterriiniä

***
Vasikanpaistia, herneitä ja kermakastiketta

***
Piimävanukasta, mustikkaa ja shamppanjaa

Erityisruokavaliot otetaan huomioon ja ne on ilmoitettava varausta tehtäessä!

Kuopion Klubi on suunnitellut ruokalistaan sopivan juomapaketin, jonka voi ostaa vain paikan päältä tilaisuuden yhteydessä. Lisäksi baari on auki koko tilaisuuden ajan.

Juomapaketti á 38 €
- sisältäen menulle 4 lasia viiniä, alkumaljaksi Punssin ja kahvin kanssa Dom Benedictine- liköörin. (viinit: Vaalea Lager Iso- Kallan panimolta, 18 cl; Kuiva Sherry, 4 cl; Marchesi Antinori Chianti Classico, Italia, 16 cl; Brachetto d´Acqui, Italia, 4 cl)