KAMARISTA KAJAHTAA - Syötävät sävelet

Pe 27.10.2017 klo 18 Kuopion Klubi

Susanna Välimäki, luento

Mari-Anni Hilander, sopraano
Henri Tikkanen, baritoni
Terhi Aurala-Heiskanen, huilu
Markku Laakso, kitara
Tapani, Heiskanen, trumpetti
Jari Tyni, piano

Illalliskortit 80€, varattava 15.10. mennessä sähköpostitse osoitteesta kukamus [at] kukamus [dot] fi

 

FT Susanna Välimäki (s. 1970) on musiikintutkija, tietokirjailija ja kriitikko. Hän on Turun yliopiston musiikkitieteen yliopistonlehtori ja Helsingin yliopiston musiikkitieteen dosentti. Tutkimuksen ohella Välimäki kirjoittaa muun muassa kolumneja Rondo-lehteen ja tekee ohjelmia Yleisradiolle.

Välimäen tietokirja SYÖTÄVÄT SÄVELET: VIERAANA SÄVELTÄJIEN PÖYDISSÄ on ilmestynyt Kirjapajalta. Teos esittelee länsimaisen taidemusiikin suurien säveltäjien suhdetta ruokaan. Se avaa ovia kaikkien tuntemien säveltäjien keittiöihin, keittokomeroihin ja kantakuppiloihin. Kirja tarjoilee niin kiehtovaa kulttuurihistoriaa kuin ruokaohjeita, joiden myötä voi sukeltaa itse menneiden aikojen makumaailmoihin. Ks. http://kauppakv.fi/sis/LastenKeskus/tuote/9789522887603 . Blogi löytyy osoitteesta http://syotavatsavelet.blogspot.fi/

SYÖTÄVÄT SÄVELET on myös Yle Kulttuuri ja viihteen tuottama kesäohjelmasarja. Kesän 2017 aikana Ylen kanavilla nähtiin kuusi tv-ohjelmaa ja kuultiin 12 radio-ohjelmaa, joissa musiikintutkija Susanna Välimäki ja musiikkitoimittaja Janne Koskinen valmistavat historiallisten säveltäjien lempiruokia ja -juomia.  Ohjelmasarjan tuottaja on Katri Henriksson ja ohjaaja Soila Valkama. Ohjelmia voi seurata vielä YLE Areenasta.

Illalliskortin hinta on 80€, sisältää ruoan ja ohjelman. Varaukset sähköpostitse kukamus [at] kukamus [dot] fi. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Maksuohjeet ilmoitetaan varauksen tehneille.

Menu:

- Savumuikkua, ruista ja pikkelssikurkkua
- Lintulientä ja lintu-ankanmaksaterriiniä
- Vasikanpaistia, herneitä ja kermakastiketta
- Piimävanukasta, mustikkaa ja shamppanjaa 

Erityisruokavaliot otetaan huomioon ja ne on ilmoitettava varausta tehtäessä!

Kuopion Klubi on suunnitellut ruokalistaan sopivan juomapaketin, jonka voi ostaa vain paikan päältä tilaisuuden yhteydessä. Lisäksi baari on auki koko tilaisuuden ajan.

Juomapaketti á 38 €
- Alkumaljaksi Punssi
- Vaalea Lager Iso-Kallan Panimolta, 18 cl
- Kuiva Sherry, 4 cl
- Marchesi Antinori Chianti Classico, Italia, 16cl
- Brachetto d´Aqui, Italia, 4 cl
- Kahvi ja Dom Benedictine -likööri