HUUTOJA JA KUISKAUKSIA

Su 28.1.2018 klo 16 Puijon kirkko

Marketta Kivimäki, bassonokkahuilu ja voice flute
Anna Maria McElwain, klavikordi

Sayaka Kinoshiro, viulu
Päivi Väisänen, huilu
Markku Laakso, kitara

J.Ch.Bach - Loeillet - Pärt - Rautavaara - Tüür

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

Ohjelma:

Johann Christian Bach: Sonaatti nro 2 D-duuri cembalolle ja huilulle
Jean Babtiste Loeillet: Sonaatti nro 10 d-molli, op.3
Niccolo Paganini:  Sonaatti op. 2 no.6
Arvo Pärt: Fratres
Einojuhani Rautavaara: Sonaatti huilulle ja kitaralle
Erkki-Sven Tüür: Drama huilulle, viululle ja kitaralle

Esiintyjät:

Marketta Kivimäki on opiskellut Sibelius Akatemiassa sekä nokkahuilun että pääaineensa klarinetinsoittoa, josta A-tutkintokonsertti oli syksyllä 1991. Opinnot jatkuivat neljän vuoden ajan Haagissa Kuninkaallisessa konservatoriossa, jossa hän perehtyi barokin ja klassismin ajan esityskäytäntöihin sekä historiallisten klarinettien soittoon, josta hän suoritti diplomitutkinnon 1995 ensimmäisenä suomalaisena klarinetistina. Sittemmin hän on jatkanut nokkahuilunsoiton opintojaan suomalaisten eturivin nokkahuilistien Jari S. Puhakan, Petra Aminoffin ja Pekka Silénin johdolla työn ohessa. Marketta opettaa Kuopion konservatoriossa nokkahuilun— ja klarinetinsoittoa sekä soittaa mahdollisuuksien mukaan kamarimusiikkia suomalaisten barokkimuusikoiden kanssa.

Anna Maria McElwain on opiskellut Turun konservatoriossa ja State University of New York at Buffalossa, missä hän oli suorittanut jo 21-vuotiaana Master of Music tutkinnon musiikin teoriassa ja Master of Arts tutkinnon pianonsoitossa. Sittemmin hän on suorittanut Sibelius-Akatemian musiikin maisterin tutkinnon ensimmäisenä suomalaisena klavikordin-soitossa opettajanaan Pekka Vapaavuori. Anna Maria opetti Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla vuoteen 2010 saakka. Nykyisin hän konsertoi päätoimisesti lähinnä klavikordistina ja on Kuopiossa järjestettävän pohjoismaisen kosketinsoitinten festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja. Tällä hetkellä Anna Maria työskentelee Pohjois-Savon kulttuurirahaston yksivuotisen työskentelyapurahan turvin.

Viulisti Sayaka Kinoshiro on syntyisin Japanista ja on valmistunut Toho Gakuen musiikkikorkeakoulun lisäksi Royal Academy of Musicista Englannista. Hän on saavuttanut menestystä useista kansainvälisistä kilpailuista kuten Toshiya Eto -viulukilpailussa ja Osakan kansainvälisessä kilpailussa. Vuonna 2008 hän voitti kansainvälisen Marschner-viulukilpailun ja vuonna 2009 Júlio Cardona –kilpailun. Hän on esiintynyt konserttilavoilla orkesterimuusikkona, solistina sekä kamarimuusikkona. Vuodesta 2013 lähtien hän on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin vuorottelevana konserttimestarina.

Markku Laakso aloitti kitaransoiton opiskelun Keski-Savon musiikkikoulussa Pieksämäellä opettajanaan mm. Vesa Teittinen. Opinnot jatkuivat aluksi Pekka Vesasen ja myöhemmin Timo Korhosen johdolla Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi suorittaen kitaran A-tutkinnon vuonna 1996. Vuosina 1997-2000 Laakso teki jatko-opintoja italialaisen Oscar Ghiglian johdolla Baselin Musiikkiakatemiassa Sveitsissä, tehden siellä kitaradiplomin kesällä 2000. Laakso voitti ensimmäisen palkinnon Jyväskylän kitara-kilpailuissa vuonna 1992. Hän konsertoi säännöllisesti yksin ja kamarimuusikkona, ja lisäksi hän on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle. Laakso työskentelee Kuopion konservatorion kitaransoiton lehtorina. Hän opettaa myös Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla.