Kaupunginorkesterin Kamarisarja IV "Juuriltaan vahvat"

7. toukokuu 2018 - 15:45 -- Leena Hyrkäs

KAMARISARJA IV "JUURILTAAN VAHVAT"  Su 13.5. klo 15 Kuopion kaupungintalo. Viulisti Soila Häkkinen ja sellisti Peter Gospodinov.

"Hiljaa kohoavia, toisiinsa kiertyviä savukiehkuroita, pikareissa tuoksuvaa ja sameaa alkoholia, lyhdyt roikkuvat matalalla tummista kivisistä seinistä ja huoneen täyttää kiihkeä ja vapautunut puheensorina. Sisällä aistii vanhan lämmön, mutta ulkona maailma on muuttumassa pienemmäksi, turvattomammaksi ja epävarmaksi."

Maurice Ravelin teokset elävät ainutlaatuisessa lokerossaan, tunnekylläisen romantiikan ja vierautta sykkivän moderniteetin välimaastossa. Erityisen selvästi tämä näkyy hänen ensimmäisen maailmansodan jälkeisissä teoksissaan, joihin tänään esitettävä sonaatti lukeutuu. Lyyrisestä kauneudesta ei ole koskaan pitkä matka mieltä haavoittavaan traumaan. Se on musiikkia muutoksen maailmasta.Jos Maurice Ravel näyttäytyy viimeisenä dekadenttina, unkarilainen Zoltán Kodály on ensisilmäykseltä eri maata. Kodály on yhdenlainen renessanssimies. Konsertissa kuultava duo on herkkä ja voimakas sekä ironinen ja opettava matka edellisen vuosisadan musiikkiin.

Soila Häkkinen, viulu
Peter Gospodinov, sello

Maurice Ravel: Sonaatti viululle ja sellolle
Zoltan Kodaly: Duo viululle ja sellolle op. 7

Järj. Kuopion kaupunginorkesteri

KERTALIPUT
20 € / 15 € eläkeläiset ja ryhmät väh. 20 hlöä / 8 € lapset alle 16v, koululaiset, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät
Myynti 13.2.2018 alkaen

9-luokkalaisten K9-kortilla etuhintaan

Ennakkomyynti: lippu.fi, Kuopio Info ma-pe klo 9-16, Sokos tavaratalon aukioloaikoina, Kuopion kaupunginteatteri esityspäivinä 2h ennen esitystä ja la klo 12-18 sekä Kuopion kaupunginorkesteri puh. 0600 96100 (1,98 e/min.+pvm).
Ovimyynti konsertti-iltana tuntia ennen konsertin alkua.

www.kuopionkaupunginorkesteri.fi
www.instagram.com/kuopionkaupunginorkesteri