Kiitos kaikille kuluneesta keväästä!

11. toukokuu 2018 - 12:22 -- Leena Hyrkäs

 

Vihdoin kevät on koittanut ja on hyvä hetki kerrata kulunutta kautta, jonka kaikki konsertit järjestettiin poikkeuksellisesti eri paikoissa.

Avauskonsertti HUUTOJA JA KUISKAUKSIA pidettiin Puijon kirkossa, joka todettiinkin mainioksi  konserttipaikaksi. Penkit täyttyivät runsaasta sadasta hengestä ja esiintyjäkaartiin kuuluivat Anna Maria McElwain ja Marketta Kivimäki ohjelmassaan J.Ch. Bachin ja Loeilletin musiikkia sekä Sayaka Kinoshiro, Päivä Väisänen ja Markku Laakso Paganinin, Rautavaara, Tüürin ja Pärtin sävellyksillä.

Seuraavaksi oli vuorossa vierailukonsertti. Kansainvälisestikin tunnustetut taiteilijat pianisti Risto Laurilala, viulisti Tero Latvala ja sellisti Marko Ylönen esiintyivät konsertissa POHJOLAN TUULIA, ETELÄN EKSOTIIKKAA Kuopion keskusseurakuntatalolla. 100 vuotta sitten kuolleen Toivo Kuulan pianotrio sai seurakseen Beethovenin ja Ravelin musiikkia. Trio uusi konserttinsa seuraavana päivänä Iisalmen kulttuurikeskuksessa, Torstaiklassisten toimiessa järjestäjänä.

ELÄMÄN MYRSKYISSÄ -konsertissa kaupungintalolla pianistit Ella ja Jaakko Untamala avasivat konsertin Schubertin sävelin, Barberin sellosonaatti kuultiin Heidi Miettusen ja Tiina Kärblanen esittämänä ja loppuhuipennuksena pianotrio Katariina Liimatainen-Andery Nikulin-Timo Törmä tutustuttivat yleisön islantilaisen nykysäveltäjän Thordur Magnussonin Scherzoon sekä Smetanan pianotrioon. Trio konsertoi myös Pielavedellä MUSIIKIN MYRSKYÄ -konsertissa, jolloin ohjelmassa oli lisäksi Beethovenin musiikkia.

Kevään erikoisinta antia edusti KUVAKUKKO SOI. Valkokangas täyttyi Diego Segado Blancon valokuvista ja Emiliano Verrocchion videoteoksista musiikin soidessa. Elena Hämäläinen ja Cecilia Laakso esittivät espanjalaisia lauluja sellolle ja kitaralle sovitettuna. Huilisti Elias Tryggin ja viulisti Soila Häkkisen esittämä Michael Scherperelin fantasia oli suurimmalle osalle uusi tuttavuus. Konsertin päätti Kodályn duo viululle ja sellolle, muusikoina Soila Häkkinen ja Peter Gospodinov.

Lämmin kiitos kaikille esiintyjille ja yleisölle sekä seuran toimintaa tukeneille. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja ehdotuksia!