CIEL, AER ET VENS - ranskalaisen musiikin ilta

Ke 8.5.2019 klo 18 Kuopion Helluntaiseurakunta (Vuorikatu 29)

Saara Kiiveri, sopraano
Teea Karttunen, huilu
Kristian Attila, piano

Saint-Saëns - Ravel - Liszt -Roussel - Poulenc - Hahn - Delibes - Caplet - Chaminade

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat - ovelta käteisellä

Ohjelma:

C. Saint-Saëns: Une flute Invisible
M. Ravel: La Flute enchantée
F. Liszt: Oh! Quand je dors
A. Roussel: Rossignol, mon mignon
A. Roussel: Ciel, aer et vents
F. Poulenc: Sonaatti huilulle ja pianolle
R. Hahn: A Chloris
L. Delibes: Le Rossignol
A. Caplet: Écoute, mon cœur...
A. Caplet: Viens! Une flute Invisible
C. Chaminade: Portrait (Valse Chantee)

Sopraano Saara Kiiveri valmistui Sibelius-Akatemiasta maisteriksi keväällä 2016 Monika Groopin johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Johanna Rusanen-Kartanon, Jaakko Ryhäsen, Kalle Kanttilan & Monika Hauswalterin, Edda Moserin, Olga Mykytenkon, Peter Bernen, Soile Isokosken, Franz Lukasovskyn ja Udo Reinemanin mestarikursseilla.
Vuosina 2010-2014 Saara opiskeli Helsingin Metropolia amk:ssa muusikkolinjalla opettajaan Seppo Ruohonen. Saara valmistui musiikkipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta 2009 Airi Tokolan johdolla.

Saara debytoi Suomen Kansallisoopperan päänäyttämöllä Mozartin Taikahuilun Ensimmäisen naisen roolissa sekä Kirmo Lintisen Koodi ilolle –konsertin (kantaesitys) solistina syksyllä 2017. Keväästä 2016 asti Saara on esiintynyt Kansallisoopperan lapsille suunnatuissa mini-oopperoissa ja oli solisina 2017-2018 kiertävässä koululaisoopperassa Ihmepoika A.Mainittakoon myös, että Saara on laulanut Viivi Helisalon Red Day -sävellyksen kantaesityksessä Helsingin Kaupunginorkesterin solistina sekä Jean Sibeliuksen Promootiokantaatissa (1894) Ylioppilaskunnan soittajien ja Akateeminen laulu – kuoron solistina. Kesinä 2017 ja 2018 Saara on ollut solistina Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla.

Saara Kiiverin oopperarooleja ovat olleet Fiordiligi (W. A. Mozart: Cosi fan tutte), Donna Elvira (W. A. Mozart: Don Giovanni) sekä Pamina ja Ensimmäinen Nainen (W. A. Mozart: Taikahuilu), Madama Cortese (G. Rossini: Il viaggo a Reims), La Princesse (M. Ravel: L'enfant et les sortilèges), Tina Modotti (K. Aho: Frida y Diego/kantaesitys), Peg (R. Talvitie: The Judge's wife –kamariooppera/kantaesitys) sekä Lenore (F. Pacius: Die Loreley).
Lisätietoja: www.saarakiiveri.com

Huilisti Teea Karttunen aloitti musiikkiopintonsa Kuopion konservatoriossa vuonna 1999, jonne on sittemmin palannut takaisin työskentelemään huilunsoitonopettajana.
Hän on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2015 Anja Voipio-Mansneruksen ja Eeva Heikkilän johdolla. Huilunsoitonopettajaksi hän valmistui vuonna 2018 Savonia Ammattikorkeakoulusta opettajanaan Päivi Väisänen. Vuonna 2014 Teea opiskeli Aldo Baertenin luokalla Belgiassa The Royal Conservatory of Antwerpenissa.
Teea on osallistunut muiden muassa Emily Beynonin, Hanna Juutilaisen ja Mimi Stillmanin mestarikursseille.

Muutettuaan takaisin Kuopioon Teea on esiintynyt esimerkiksi Kuopion kamarimusiikkiseuran konserteissa sekä toiminut avustajana Kuopion kaupunginorkesterissa. Kuopion konservatoriossa hän opettanut syksystä 2018. Pääkaupunkiseudulle Teea matkustaa säännöllisesti. Matkoillaan hän käy harjoituksissa, opettamassa huilisteja musiikkikoulu Orbinskissa Espoossa ja soittamassa Kirkkonummen kamariorkesterin huilun äänenjohtajana.

Kristian Attila on vakiinnuttanut paikkansa lied- ja oopperamusiikin parissa työskentelevien pianistiemme eturivissä. Hän toimii Sibelius-Akatemian laulumusiikin aineryhmän ja oopperakoulutuksen lehtorina. Vuodesta 2016 alkaen hän on toiminut myös Savonlinnan Musiikkiakatemian taiteellisena johtajana. Hän on tullut tunnetuksi ahkerasta konsertoimisestaan lukuisten eturivin suomalaisten ja ulkomaisten laulajien, mm. Tommi Hakalan, Juha Uusitalon, Jorma Hynnisen, Petri Lindroosin, Päivi Nisulan,
Ritva Auvisen, Pia Freundin, Jaakko Kortekankaan ja Gala El Hadidin kanssa. Hän on esiintynyt aktiivisesti tärkeimmillä kotimaisilla festivaaleilla sekä lukuisissa
Euroopan maissa, USA:ssa, Kanadassa, Pohjois-Afrikassa ja Japanissa. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa Margit Rahkosen sekä Malmön musiikkikorkeakoulussa Hans Pålssonin johdolla, sekä sävellystä Sibelius-Akatemiassa Kalevi Ahon ja Olli Kortekankaan johdolla.

Kristian Attila on toiminut virallisena pianistina lukuisissa valtakunnallisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa ja vuonna 2007 hänet pyydettiin jäseneksi Järvenpään kansainvälisen Sibeliuslaulukilpailun juryyn. Hän on toiminut pianistina lukuisilla laulun mestarikursseilla, mm. James Kingin, Tom Krausen ja Barbara Bonneyn sekä säännöllisesti prof. Dorothy Irvingin kanssa. Attila on työskennellyt korrepetiittorina Sibelius-Akatemian lisäksi mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla (vieraillen Ranskassa ja Italiassa) ja Suomen Kansallisoopperassa. Pedagogina hän on vieraillut Pohjoismaiden ja Baltian maiden lisäksi mm. Kairossa ja Aleksandriassa Egyptissä (Savonlinnan Musiikkiakatemian Musical Bridge -verkosto) sekä Texasin ja Michiganin yliopistoissa USA:ssa.

Hän on tehnyt useita levytyksiä (mm. ”Tule, armaani”, Toivo Kuulan lauluja Tommi Hakalan kanssa, Ondine; ”Norden”, Sibeliuksen lauluja Pia Freundin ja Tommi Hakalan kanssa, Alba; sekä ”Uusia lauluja”, Yrjö Kilpisen lauluja Hedvig Pauligin ja Jaakko Kortekankaan kanssa) ja lukuisia taltiointeja Yleisradiolle sekä DVD-tallenteita kamarioopperateoksista (Ilkka Kuusisto: Nainen kuin jäätynyt shampanja, sekä Vapauden vanki) johtaen pianon äärestä. Hän on myös säveltänyt piano-, laulu- ja kamarimusiikkia sekä työskennellyt jäsenenä Erkki Pullisen johtamassa työryhmässä joka editoi Yrjö Kilpisen tähän asti julkaisemattomia lauluja. Hänelle ovat myöntäneet apurahoja mm. Suomen Kulttuurirahasto, Wihurin rahasto ja Taike.