CIEL, AER ET VENS - ranskalaisen musiikin ilta

Ti 2.4.2019 klo 19 Männistön Pyhän Johanneksen kirkko

Ohjelma:
A. Roussel: Rossignol, mon mignon
A. Roussel: Ciel, aer et vents
L. Delibes: Le Rossignol
C. Saint-Saëns: Une flute Invisible
A. Caplet: Viens! Une flute Invisible
A. Caplet: Écoute, mon cœur...
R. Hahn: A Chloris
F. Liszt: Oh! Quand je dors
F. Poulenc: Sonaatti huilulle ja pianolle
M. Ravel: La Flute enchantée

Esiintyjät:
Saara Kiiveri, sopraano
Teea Karttunen, huilu
Kristian Attila, piano

Sopraano Saara Kiiveri valmistui Sibelius-Akatemiasta maisteriksi keväällä 2016 Monika Groopin johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Johanna Rusanen-Kartanon, Jaakko Ryhäsen, Kalle Kanttilan & Monika Hauswalterin, Edda Moserin, Olga Mykytenkon, Peter Bernen, Soile Isokosken, Franz Lukasovskyn ja Udo Reinemanin mestarikursseilla.
Vuosina 2010-2014 Saara opiskeli Helsingin Metropolia amk:ssa muusikkolinjalla opettajaan Seppo Ruohonen. Saara valmistui musiikkipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta 2009 Airi Tokolan johdolla.

Saara debytoi Suomen Kansallisoopperan päänäyttämöllä Mozartin Taikahuilun Ensimmäisen naisen roolissa sekä Kirmo Lintisen Koodi ilolle –konsertin (kantaesitys) solistina syksyllä 2017. Keväästä 2016 asti Saara on esiintynyt Kansallisoopperan lapsille suunnatuissa mini-oopperoissa ja oli solisina 2017-2018 kiertävässä koululaisoopperassa Ihmepoika A.Mainittakoon myös, että Saara on laulanut Viivi Helisalon Red Day -sävellyksen kantaesityksessä Helsingin Kaupunginorkesterin solistina sekä Jean Sibeliuksen Promootiokantaatissa (1894) Ylioppilaskunnan soittajien ja Akateeminen laulu – kuoron solistina. Kesinä 2017 ja 2018 Saara on ollut solistina Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla.

Saara Kiiverin oopperarooleja ovat olleet Fiordiligi (W. A. Mozart: Cosi fan tutte), Donna Elvira (W. A. Mozart: Don Giovanni) sekä Pamina ja Ensimmäinen Nainen (W. A. Mozart: Taikahuilu), Madama Cortese (G. Rossini: Il viaggo a Reims), La Princesse (M. Ravel: L'enfant et les sortilèges), Tina Modotti (K. Aho: Frida y Diego/kantaesitys), Peg (R. Talvitie: The Judge's wife –kamariooppera/kantaesitys) sekä Lenore (F. Pacius: Die Loreley).
Lisätietoja: www.saarakiiveri.com

Huilisti Teea Karttunen on aloittanut opintonsa Kuopion konservatoriossa, jossa hän suoritti perusopintojen jälkeen ammatillisen toisen asteen Herbert Lindholmin ja Terhi Aurala-Heiskasen johdolla valmistuen keväällä 2010. Karttunen on valmistunut muusikoksi Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulusta Anja Voipio- Mansneruksen ja Eeva Heikkilän johdolla vuonna 2015 sekä huilunsoitonopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta Päivi Väisäsen johdolla 2018. Kevätlukukauden 2014 hän opiskeli
professori Aldo Baertenin luokalla Belgiassa The Royal Conservatory of Antwerpenissa. Lisäksi hän täydentänyt opintojaan Emily Beynonin, Hanna Juutilaisen, Mimi Stillmanin ja Aldo Baertenin mestarikursseilla.

Parhaillaan hän työskentelee huilunsoitonopettajana Kuopion konservatoriossa ja toimii freelancermuusikkona soittaen muiden muassa Kirkkonummen kamariorkesterissa. Muutettuaan takaisin Kuopioon 2015 hän on työskennellyt avustajana Kuopion kaupunginorkesterissa sekä soittanut konsertteja muiden muassa Kuopion kamarimusiikkiseuralle.

Kristian Attila on vakiinnuttanut paikkansa lied- ja oopperamusiikin parissa työskentelevien pianistiemme eturivissä. Hän toimii Sibelius-Akatemian laulumusiikin aineryhmän ja oopperakoulutuksen lehtorina. Vuodesta 2016 alkaen hän on toiminut myös Savonlinnan Musiikkiakatemian taiteellisena johtajana. Hän on tullut tunnetuksi ahkerasta konsertoimisestaan lukuisten eturivin suomalaisten ja ulkomaisten laulajien, mm. Tommi Hakalan, Juha Uusitalon, Jorma Hynnisen, Petri Lindroosin, Päivi Nisulan,
Ritva Auvisen, Pia Freundin, Jaakko Kortekankaan ja Gala El Hadidin kanssa. Hän on esiintynyt aktiivisesti tärkeimmillä kotimaisilla festivaaleilla sekä lukuisissa
Euroopan maissa, USA:ssa, Kanadassa, Pohjois-Afrikassa ja Japanissa. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa Margit Rahkosen sekä Malmön musiikkikorkeakoulussa Hans Pålssonin johdolla, sekä sävellystä Sibelius-Akatemiassa Kalevi Ahon ja Olli Kortekankaan johdolla.

Kristian Attila on toiminut virallisena pianistina lukuisissa valtakunnallisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa ja vuonna 2007 hänet pyydettiin jäseneksi Järvenpään kansainvälisen Sibeliuslaulukilpailun juryyn. Hän on toiminut pianistina lukuisilla laulun mestarikursseilla, mm. James Kingin, Tom Krausen ja Barbara Bonneyn sekä säännöllisesti prof. Dorothy Irvingin kanssa. Attila on työskennellyt korrepetiittorina Sibelius-Akatemian lisäksi mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla (vieraillen Ranskassa ja Italiassa) ja Suomen Kansallisoopperassa. Pedagogina hän on vieraillut Pohjoismaiden ja Baltian maiden lisäksi mm. Kairossa ja Aleksandriassa Egyptissä (Savonlinnan Musiikkiakatemian Musical Bridge -verkosto) sekä Texasin ja Michiganin yliopistoissa USA:ssa.

Hän on tehnyt useita levytyksiä (mm. ”Tule, armaani”, Toivo Kuulan lauluja Tommi Hakalan kanssa, Ondine; ”Norden”, Sibeliuksen lauluja Pia Freundin ja Tommi Hakalan kanssa, Alba; sekä ”Uusia lauluja”, Yrjö Kilpisen lauluja Hedvig Pauligin ja Jaakko Kortekankaan kanssa) ja lukuisia taltiointeja Yleisradiolle sekä DVD-tallenteita kamarioopperateoksista (Ilkka Kuusisto: Nainen kuin jäätynyt shampanja, sekä Vapauden vanki) johtaen pianon äärestä. Hän on myös säveltänyt piano-, laulu- ja kamarimusiikkia sekä työskennellyt jäsenenä Erkki Pullisen johtamassa työryhmässä joka editoi Yrjö Kilpisen tähän asti julkaisemattomia lauluja. Hänelle ovat myöntäneet apurahoja mm. Suomen Kulttuurirahasto, Wihurin rahasto ja Taike.