Lugano Percussion Ensemble feat. Shon ystävät

Ke 18.9.2019 klo 19 Kuopion Musiikkikeskus, Konserttisali

Lugano Percussion Ensemble: Armando De Angelis, Alberto Toccacelli, Gregorio di Trapani, Luca Bruno, Sho Kubota sekä vieraileva jäsen Ella Jokelainen
Amigasa Trio: Nyyti Komulainen (klarinetti), Katri Tikka (harppu), Sho Kubota (lyömäsoittimet)
Huilu: Päivi Väisänen
Piano: Irina Zahharenkova, Wataru Hisasue, Leena Hyrkäs, Minna Vainio
Celesta: Kalla Ruokokoski

Cage - Ravel - Steinauer - Lyytikäinen - Jolivet - Bartok

Liput: 22€ / 12 € Kuopion kaupunginorkesterin kanta-asiakkaille ja 19.9 Kuopion kaupunginorkesterin konserttiin yksittäisen lipun ostaneille asiakkaille

https://www.lippu.fi/lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Fticket...

Ohjelma:

Cage: Music for Carillon
Lugano Percussion Ensemble   

Ravel: Jeux d'eau
Wataru Hisasue

Steinauer: L'arpentage des ondes (Suomen kantaesitys)
Lugano Percussion Ensemble, Leena Hyrkäs, Minna Vainio, Wataru Hisasue, Kalla Ruokokoski

Lyytikäinen: Divina Lanterna (kantaesitys)
Amigasa Trio

väliaika

Jolivet: Konserttisarja huilulle ja lyömäsoittimille
Päivi Väisänen, Lugano Percussion Ensemble

Bartok: Sonaatti kahdelle pianolle ja lyömäsoittimille
Irina Zahharenkova, Wataru Hisasue, Sho Kubota, Luca Bruno

Cage: 4'33
Wataru Hisasue

Alunperin nimellä Lugano Percussion Group toiminut kokoonpano sai alkunsa sveitsiläis-italialaisessa konservatoriossa (Conservatorio della Svizzera Italiana – CSI). Sen perustaja oli romanialaissyntyinen professori Mircea Ardeleanu, joka oli tunnettu mm. Stockhausenin, Xenakisin, Kurtagin, Peter Eotvosin, R. Febelin teosten kantaesityksistä, lukuisista levytyksistään, mestarikursseistaan Euroopassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Latinalaisen Amerikan maissa sekä vuodesta 1966 alkaen Darmstadtissa järjestämistään kesäkursseista.

Lugano Percussion Group esiintyi runsaasti eri puolilla Sveitsiä (Lausanne, La Chaux-des-Fonds, Winterthur, Lugano, Expo 02 Morat, Radio della Svizzera Italiana). Vuonna 2002 he voittivat stipendin Darmstadtiin. Vuonna 2004 ensemble osallistui pianisti Martha Argerichin levyprojektiin Deutsche Grammophonille.

Kokoonpano keskittyy nykymusiikkiin tutkien ja etsien jatkuvasti sävelen monimuotoisuutta sekä fokusoiden erityisesti musiikin ja teatterin kielten eri elementtien fuusioon.

Legendaarinen Lugano Percussion Group palaa nyt uudistuneena kokoonpanona, joka jatkaa kehittymistään. Ryhmän uusimmista jäsenistä osa on valmistunut professori Bernhard Wulffin luokalta CSI:sta ja yksi perkussionisti on Milanosta. Uuden Lugano Percussion Ensemblen muodostavat 6 lyömäsoittajaa, jotka ovat kokoonpanon ydin, sekä 4 instrumentalistia (3 pianistia ja celesta), jotka vaihtuvat esitys- tai paikkakuntakohtaisesti. Lugano Percussion Ensemblen koti on edelleen Luganossa.

Ensemble esittää konserteissaan pääasiassa uutta ja sveitsiläisten säveltäjien musiikkia. Lisäksi soittajat järjestävät mestarikursseja lyömäsoittajille sekä säveltämiseen liittyen. Vuoden 2019 aikana konsertteja ja mestarikursseja on luvassa Italiassa, japanissa, Kiinassa ja Brasiliassa.