Kirkastettu yö

Su 6.10.2019 klo 16 Kuopion kaupungintalo

Mikko Siirola, kitara
Sanna-Kaisa Ruoppa, sello

Heli Untamala, viulu
Sanna Haverinen, viulu
Anfisa Troitskaia, alttoviulu
Johan Höglind, alttoviulu
Heidi Miettunen, sello
Tuomas Untamala, sello

Hosokawa - Aho - Schönberg

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat

Ohjelma:

Toshio Hosokawa: Serenade
Kalevi Aho: Partita sellolle ja kitaralle
Arnold Schönberg: Verklärte Nacht

 

Esiintyjistä:

Kitaristi Mikko Siirola aloitti kitaraopintonsa Ylä-Savon musiikkiopistossa. Opintie jatkui Kuopion Konservatorion (opettajana Pekka Nyyssönen) kautta Turun Ammattikorkeakouluun, josta Siirola valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2007. Siirolan opettajina Turussa olivat Timo Korhonen, Ismo Eskelinen ja Jyrki Myllärinen. Sibelius-Akatemiassa esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Siirola opiskeli Jukka Savijoen johdolla.
Mikko Siirola on esiintynyt eri puolilla Suomea omin soolokonsertein ja kamarimuusikkona ja toiminut vuonna 2006 järjestetyn Kisko Classic-musiikkifestivaalin taiteellisena johtajana. Siirola asuu tällä hetkellä Kuopiossa ja työskentelee freelancerina.

Sanna-Kaisa Ruoppa aloitti sello-opinnot 8-vuotiaana Imatran musiikkikoulussa. Sibelius-lukion ja Käpylän musiikkiopiston jälkeen opinnot jatkuivat Helsingin Konservatoriossa, jossa hän suoritti ensin sellonsoitonopettajan tutkinnon ja vuonna 2001 sellonsoiton A-kurssin sekä musiikkipedagogin jatkotutkinnon. Työn ohessa suoritettu musiikkipedagogin ammattikorkeakoulututkinto valmistui Savonia AMK:n Kuopin Musiikki- ja Tanssiakatemiassa vuonna 2006. Opettajina ammattiopinnoissa Sanna-Kaisa Ruopalla on ollut Tuija Rantamäki, Seppo Laamanen ja Timo Törmä. Vuodesta 2002 alkaen Sanna-Kaisa Ruoppa on opettanut sellonsoittoa Ylä-Savon musiikkiopistossa Iisalmessa. Ruoppa musisoi aktiivisesti erilaisissa kokoonpanoissa. Sydäntä lähellä ovat myös laulu, teatteri, kirjallisuus ja viron kieli.

Heli Untamala on opiskellut viulunsoittoa mm. Erkki Kantolan ja Edith Peinemannin johdolla. Valmistuttuaan diplomiviulistiksi Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulusta hän on työskennellyt lukuisissa orkestereissa Saksassa ja Suomessa. Hän on ollut Joensuun kaupunginorkesterin työnsä lisäksi mukana kamarimuusikkona Virta Ensemblen ja Kuopion kamarimusiikkiseuran toiminnassa.

Sanna Haverinen on kuhmolaissyntyinen viulisti. Hän on opiskellut viulunsoittoa Kuopiossa ja Jyväskylässä Zoja Istominan ja Anatoli Melnikovin johdolla. Valmistuttuaan v. 2009 musiikkipedagogiksi Haverinen on opettanut viulunsoittoa eri puolilla Suomea ja ollut viulistina mm. Oulun kaupunginorkesterissa. Vuodesta 2011 lähtien Haverinen on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin 2. viulun äänenjohtajana.

Johan Höglind opiskeli alttoviulunsoittoa Tukholmassa (Royal College of Music in Stockholm) ja Lontoossa (Royal College of Music in London) suorittaen menestyksekkäästi kandidaatin ja maisterin tutkinnot. Opiskeluaikoinaan hän esiintyi säännöllisesti ympäri Eurooppaa Baltic Sea Youth Philharmonics –orkesterin kanssa. Hän on myös soittanut freelance-muusikkona Uudessa-Seelannissa Wellingtonin ja Dunedinin orkestereissa. Kesällä 2017 hän oli alttoviulun äänenjohtajana Vadstena Academyssa kantaesittäen B Tommy Anderssonin oopperan “The Importance of Being Earnest”. Myöhemmin samana vuonna hän teki debyyttinsä Lontoon West Endissä Andrew Lloyd Webberin musikaalissa “The Woman in White”. Syksyllä 2018 hän muutti Suomeen ja aloitti työskentelyn Lapin kamariorkesterissa Rovaniemellä ja sittemmin hän siirtyi Kuopion kaupunginorkesterin soittajistoon. Johan on monipuolinen muusikko, joka esittää mielellään nykymusiikkia kamarimusiikki-kokoonpanoissa ja tarttuu välillä myös bassokitaraan popmusiikin parissa.

Alttoviulisti Anfisa Troitskaia on valmistunut vuonna 2007 Pietarin konservatoriosta, missä hän opiskeli professori Andrey Dogadinin johdolla. Hän on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan Nobuko Imai, Jean Sulem ja Tatiana Masurenko. Anfisa sai kolmannen sijan Pietarin kansainvälisessä kamarimu-siikkikilpailussa vuonna 2006 ja seuraavana vuonna ensimmäisen sijan Moskovan kansainvälisessä jousisoitinkilpailussa. Anfisa on työskennellyt alttoviulistina Pietarin sinfoniaorkesterissa, Moskovan Bolshoi-teatterissa ja Pietarin Mihailovski-teatterissa. Anfisa esiintyy aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona. Tällä hetkellä hän toimii Kuopion kaupunginorkesterissa alttoviulun varaäänenjohtajana.

Heidi Miettunen on kotoisin Rovaniemeltä. Hän valmistui Kuopion konservatoriosta sellonsoiton opettajaksi opettajanaan Timo Törmä keväällä 2000. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan Bremenin musiikkikorkeakoulussa Saksassa Alexander Baillien luokalla sekä Pirkanmaan AMK:ssa Pauli Heikkisen johdolla. Heidi on toiminut freelancer-sellistinä soittaen mm. Oulu Sinfoniassa, Kuopion kaupunginorkesterissa ja Jyväskylä Sinfoniassa. Hän toimii myös aktiivisesti Kuopion kamarimusiikkiseurassa esiintyen erilaisissa kokoonpanoissa. Tällä hetkellä hän toimii sellonsoiton opettajana Kuopion konservatoriosssa.

Tuomas Untamala aloitti sellonsoiton Kuopion konservatoriossa Timo Törmän oppilaana. Hän on opiskellut Helsingin konservatoriossa ja Frankfurt am Mainin musiikkikorkea-koulussa, josta valmistui diplomisellistiksi v. 2003 opettajanaan prof. Daniel-Robert Graf. Untamalan työura pitää sisällään orkesterimuusikon ja sellonsoitonopettajan töitä eri puolella Suomea, joiden lisäksi hän toimii aktiivisena kamarimuusikkona. Hän on mm. joensuulaisen Virta Ensemblen perustajajäsen, Kuopion kamarimusiikkiseuran hallituksen jäsen sekä Trio Untamalan sellisti. Tuomas Untamala työskentelee sellonsoiton ja kamarimusiikin opettajana Kuopion konservatoriossa.