Kevätuhri kahdella harmonikalla

To 14.11.2019 klo 19 Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali

Fuusio-kvartetti:
Sayaka Kinoshiro
Aleksandr Bulov
Anfisa Troitskaia
Peter Gospodinov

Henrik Sandås, harmonikka
Kalle Välimaa, harmonikka

Ravel - Stravinski

Liput: 20 € / 15 € eläkeläiset / 11 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät /10 € Kuopion kaupunginorkesterin kausikorttiasiakkaat ja kamarimusiikkiseuran jäsenet
 

Ohjelma

Maurice Ravel: Jousikvartetto F-duuri 
I Allegro moderato – Très doux
II Assez vif – Très rythmé
III Très lent
IV Vif et agité

Igor Stravinski: Kevätuhri (sov. kahdelle harmonikalle)
Osa I Maan palvonta:
Johdanto
Kevään ennusmerkit – Nuorten tyttöjen tanssit
Sieppausleikki
Kevään piiritanssit
Kilpailevien heimojen leikit
Viisaiden vanhusten kulkue
Maan palvonta
Viisas vanhus
Maan tanssi

Osa II Uhri:
Johdanto
Nuorten neitojen mystiset piirit
Valitun ylistys
Esi-isien manaaminen
Esi-isien rituaali
Uhritanssi (valittu)

Torstaina 14.11. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa soi Igor Stravinskin läpimurtoteos Kevätuhri kahdella harmonikalla Henrik Sandåsin ja Kalle
Välimaan tulkitsemana. Konsertin ensimmäisenä teoksena kuullaan Maurice Ravelin jousikvartetto Kuopion kaupunginorkesterin Fuusio-kvartetin esittämänä.

Kuopion kaupunginorkesterin ja Kuopion kamarimusiikkiseuran yhteistyössä järjestämässä kamarikonsertissa 14.11. soi mielenkiintoinen versio Igor Stravinskin merkkiteoksesta Kevätuhri. Se kuullaan konsertissa Henrik Sandåsin ja Kalle Välimaan tulkitsemana kahdella harmonikalla. Teos edustaa primitivismiä, ja sitä pidetään modernismin läpimurtona taidemusiikissa. Kevätuhri esitettiin ensimmäisen kerran 29.5.1913 Pariisin Théâtre des Champs-Élysées’ssä. Skandaalimainen ensi-ilta, jossa teoksen
modernistisuudesta järkyttynyt yleisö häiritsi esitystä, on jäänyt musiikin historiaan. Stravinskin musiikkia on maailmalla esitetty ja levytetty suhteellisen paljon myös harmonikalla. Sandås ja Välimaa esittävät konsertissa Stravinskin oman nelikätisen pianosovituksen kahdelle harmonikalle adaptoituna.

Harmonikansoittaja ja bandoneonisti Sandås tunnetaan mm. Nuevo Quinteto Otra Vez -yhtyeestä, ja hän soittaa niin argentiinalaista tangoa ja tango nuevoa kuin soittimilleen sävellettyä uudempaa taidemusiikkia ja klassisen musiikin transkriptioita. Välimaa on hyvinkääläinen muusikko, pedagogi, harmonikkataiteilija, säestävä pianisti, continuourkuri, orkesterinjohtaja, kuoronjohtaja ja säveltäjä.

Konsertin aloittaa Maurice Ravelin Jousikvartetto F-duuri Kuopion kaupunginorkesterin Fuusio-kvartetin esittämänä. Teos sisältää ranskalaista impressionismia, espanjalaisia kansansävelmiä, jazzia, myös absurdia hyökkäävyyttä ja sarkastisia räjähdyksiä. Fuusio-kvartetissa soittavat viulistit Sayka Kinoshiro ja Aleksandr Bulov, alttoviulisti Anfisa Troitskaia ja sellisti Peter Gospodinov.

Konsertin kesto on 1 tunti 10 minuuttia. Konsertin järjestää Kuopion kaupunginorkesteri yhteistyössä Kuopion kamarimusiikkiseuran kanssa.

Liput Kevätuhri kahdella harmonikalla -konserttiin: 20 € / 15 € eläkeläiset / 11 € opiskelijat, varusmiehet ja työttömät / 10 € Kuopion kaupunginorkesterin kausikorttiasiakkaat ja Kamarimusiikkiseuran jäsenet. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.
Myynti: Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 h ennen esitystä, pe klo 12-19 ja la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm/mvm). Kuopio Info kauppakeskus Apaja, Sokos Kuopio

ja Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. eLiput: www.lippu.fi.