YKSINKERTAISESTI KAUNISTA

Su 26.1.2020 klo 15 Kuopion Tuomiokirkko

Yhteistyössä Kuopion Tuomiokirkkoseurakunnan järjestettävässä konsertissa esiintyvät Marketta Kivimäki, Anna Maria McElwain, Heli Untamala, Tuomas Untamala, Markku Laakso ja Anu Pulkkinen. Ohjelmassa on mm. Bachin sonaatti huilulle ja cembalolle h-molli BWV 1030, René Eesperen Significatio viululle, sellolle ja kitaralle sekä Philip Glassin 4 duoa viululle ja sellolle.  

OHJELMA:

Johann Sebastian Bach: Sonaatti huilulle ja cembalolle BWV 1030, h-molli
I. Andante II. Largo e dolce III. Presto

René Eespere: Significatio viululle, sellolle ja kitaralle

Philip Glass: 4 duoa viululle ja sellolle

 

ESIINTYJISTÄ:

Marketta Kivimäki on opiskellut Sibelius-Akatemiassa sekä nokkahuilun että pääaineensa klarinetinsoittoa, josta A-tutkintokonsertti oli syksyllä 1991. Opinnot jatkuivat neljän vuoden ajan Haagissa Kuninkaallisessa konservatoriossa, jossa hän perehtyi barokin ja klassismin ajan esityskäytäntöihin sekä historiallisten klarinettien soittoon, josta hän suoritti diplomitutkinnon 1995 ensimmäisenä suomalaisena klarinetistina. Sittemmin hän on jatkanut nokkahuilunsoiton opintojaan suomalaisten eturivin nokkahuilistien Jari S. Puhakan, Petra Aminoffin ja Pekka Silénin johdolla työn ohessa. Marketta opettaa Kuopion konservatoriossa nokkahuilun- ja klarinetinsoittoa sekä soittaa mahdollisuuksien mukaan kamarimusiikkia suomalaisten barokkimuusikoiden kanssa.                                    

Anna Maria McElwain on opiskellut Turun konservatoriossa ja State University of New York at Buffalossa, missä hän oli suorittanut jo 21-vuotiaana Master of Music tutkinnon musiikin teoriassa ja Master of Arts tutkinnon pianonsoitossa. Sittemmin hän on suorittanut Sibelius-Akatemian musiikin maisterin tutkinnon ensimmäisenä suomalaisena klavikordinsoitossa opettajanaan Pekka Vapaavuori. Anna Maria opetti Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla vuoteen 2010 saakka. Nykyisin hän konsertoi päätoimisesti lähinnä klavikordistina ja on Kuopiossa järjestettävän pohjoismaisen historiallisten kosketinsoitinten festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja. 

Heli Untamala on opiskellut viulunsoittoa mm. Erkki Kantolan ja Edith Peinemannin johdolla. Valmistuttuaan diplomiviulistiksi Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulusta hän on työskennellyt lukuisissa orkestereissa Saksassa ja Suomessa. Hän on ollut Joensuun kaupunginorkesterin työnsä lisäksi mukana kamarimuusikkona Virta Ensemblen ja Kuopion kamarimusiikkiseuran toiminnassa.

Tuomas Untamala aloitti sellonsoiton Kuopion konservatoriossa Timo Törmän oppilaana. Hän on opiskellut Helsingin konservatoriossa ja Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulussa, josta valmistui diplomisellistiksi v. 2003 opettajanaan prof. Daniel-Robert Graf. Untamalan työura pitää sisällään orkesterimuusikon ja sellonsoitonopettajan töitä eri puolella Suomea, joiden lisäksi hän toimii aktiivisena kamarimuusikkona. Hän on mm. joensuulaisen Virta Ensemblen perustajajäsen, Kuopion kamarimusiikkiseuran hallituksen jäsen sekä Trio Untamalan sellisti. Tuomas Untamala työskentelee sellonsoiton ja kamarimusiikin opettajana Kuopion konservatoriossa.

Markku Laakso aloitti kitaransoiton opiskelun Keski-Savon musiikkikoulussa (nyk. Soisalo-opisto) synnyinkaupungissaan Pieksämäellä opettajinaan mm. Vesa Teittinen ja Vesa Pölkki. Opinnot jatkuivat Helsingissä, jossa hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1996 opettajinaan Pekka Vesanen ja Timo Korhonen. Laakso täydensi opintojaan Oscar Ghiglian Baselin musiikkiakatemiassa 1997-2000. Hän voitti ensimmäisen palkinnon Jyväskylän kitarakilpailuissa vuonna 1992. Laakso soittaa erittäin mielellään kamarimusiikkia ja hän on ollut aktiivisesti mukana Kuopion kamarimusiikkiseuran toiminnassa sen perustamisesta lähtien. Modernin kitaran lisäksi hän soittaa myös varhaisromantiikan ajan kitaraa ja teorbia. Laakso on opettanut kitaransoittoa Kuopion konservatoriossa vuodesta 2001.

Anu Pulkkinen on Kuopion Tuomiokirkon urkuri ja Sibelius-Akatemian urkujensoiton tuntiopettaja. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1998, ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon Kari Jussilan urkuluokalla 2001. Pulkkinen on soittanut useilla urkujensoiton mestarikursseilla, mm. Pariisissa Naji Hakimin oppilaana. Hän on soolokonserttien lisäksi esiintynyt Kuopion kaupunginorkesterin sekä erilaisten kamarimusiikkiyhtyeiden ja solistien kanssa niin urkurina, cembalistina kuin pianistina. Konserttimatkoja hän on tehnyt Tuomiokirkon kamarikuoron kanssa Itävaltaan, Unkariin, Saksaan ja Viroon.