SYDÄMENI KAUPUNGIT

Su 15.11.2020 klo 16 Kuopion kaupungintalo

Trio Charm: Vladimir Stupnikov, Artur Ardshin & Arkady Shkorov, harmonikka
Tapani Heikinheimo, sello  & Katariina Liimatainen, piano

Tshaikovski - Musorgski - Makkonen - Say

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat

OHJELMA:

Pjotr Tshaikovski: Pähkinänsärkijä 
Marssi - Makeishaltijattaren tanssi - Venäläinen tanssi

Modest Musorgski: Näyttelykuvia 
Kananjalkainen mökki (Baba Jaga) - Kiovan suuri portti

Petri Makkonen: The Memory of Love (omistettu Trio Charmille, ensiesitys Suomessa)

Petri Makkonen: Disco-Toccata (sovitus omistettu Trio Charmille, ensiesitys Suomessa)

Petri Makkonen: Longing for Primitivity

Trio Charm: Vladimir Stupnikov, Artur Ardshin & Arkady Shkorov, harmonikka

Väliaika

Fazil Say: Neljä kaupunkia op.41
I Sivas II Hopa III Ankara IV Bodrum

Katariina Liimatainen, piano & Tapani Heikinheimo, sello

ESIINTYJISTÄ:

Trio Charm perustettiin vuonna 2015, kun arvostettu harmonikkataiteilija Aleksandr Dmitriev otti Artur Adrshinin, Vladimir Stupnikovin ja Arkadii Shkvorovin ohjaukseensa. Kaikki trion jäsenet ovat opiskelleet Pietarin Rimsky-Korsakov konservatoriossa ja heidät on palkittu kansainvälisissä kilpailuissa kuten Trophy Mondiale, Coupe mondiale ja PIF Castelfidardo. Jokaisella trion jäsenellä on oma erityinen persoonallisuus ja lähestymistapa esiintymiseen. He konsertoivat aktiivisesti Venäjällä ja Euroopassa ja tekevät yhteistyötä useiden eri säveltäjien kanssa. Ohjelmisto koostuu klassisesta musiikista eri aikakausilta sekä kansanmusiikista ja konsertit sisältävät yhteissoiton lisäksi huikeita soolonumeroita.
https://www.youtube.com/watch?v=G31cLLkXnIE

Katariina Liimatainen toimii syksystä 2012 lähtien Kuopion konservatorion pianonsoiton yliopettajana. Hän on toiminut Jyväskylän ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtorina ja esittävän säveltaiteen yliopettajana 1999-2012. Hän valmistui Wienin Musiikkikorkeakoulusta ja on suorittanut jatko-opintoja Prahan Musiikkiakatemiassa sekä Moskovan Tšaikovski-konservatoriossa. Hänet on palkittu mm. Maj Lind-kilpailussa (-82) sekä kansainvälisessä Franz Liszt-pianokilpailussa Italiassa (-92).
Katariina Liimatainen toimii kansainvälisen kamarimusiikkiopettajien yhdistyksen Ecmta:n varapuheenjohtajana. Hän on Focus Pianotrion jäsen ja on levyttänyt uutta musiikkia Focus Ensemblen kanssa. Hän esiintyy omin konsertein ja kamarimuusikkona sekä pitää piano- ja kamarimusiikin mestarikursseja eri puolilla Eurooppaa ja Venäjällä.

Tapani Heikinheimo suoritti sellonsoiton diplomitutkinnon vuonna 1979 ja ensikonsertti oli Helsingissä vuonna 1980. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajaan oli professori Erkki Rautio ja Hollannissa Tibor dé Machula. Musiikin tohtorin tutkinnon hän suoritti Sibelius-Akatemiassa 2009. Väitöksen aiheena oli vuorovaikutuksen intensiteetti soittotunneilla.
Tapani Heikinheimo on toiminut Metropolia ammattikorkeakoulussa sellonsoiton lehtorina. Sitä ennen hän oli Helsingin konservatoriossa yliopettajana vuodesta 1979 ja on toiminut Sibelius-Akatemiassa sellonsoiton ja pedagogiikan ohjaavana opettajana vuodesta 1982. Improvisaation käyttö opetuksessa on ollut osa Tapani Heikinheimon työtä jo pitkään. Sello-ohjelmiston esittämisen lisäksi vievät myös improvisointikurssit ja -konsertit Heikinheimoa eri puolille Suomea ja ulkomaita. Niissä hän on usein yhdistänyt musiikkia, tanssia ja teatteria.