SYDÄMENI KAUPUNGIT

Su 15.11.2020 klo 16 Kuopion kaupungintalo

Tapani Heikinheimo, sello  & Katariina Liimatainen, piano

Schumann - Janáček - Say

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat

OHJELMA:

Robert Schumann: Fantasiestücke op.73
I Zart und mit Ausdruck  - II Lebhaft, leicht  - III Rasch und mit Feuer

Leoš Janáček: Pohádka
I Con moto  - II Con moto  - III Allegro

Fazil Say: Neljä kaupunkia op.41
I Sivas - II Hopa - III Ankara - IV Bodrum

Katariina Liimatainen, piano & Tapani Heikinheimo, sello

ESIINTYJISTÄ:

Katariina Liimatainen toimii syksystä 2020 lähtien Savonia-ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtorina. Hän on toiminut Kuopion konservatorion pianonsoiton yliopettajana 2012-2020 ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun pianonsoiton lehtorina ja esittävän säveltaiteen yliopettajana 1999-2012. Hän valmistui Wienin Musiikkikorkeakoulusta ja on suorittanut jatko-opintoja Prahan Musiikkiakatemiassa sekä Moskovan Tšaikovski-konservatoriossa. Hänet on palkittu mm. Maj Lind-kilpailussa (-82) sekä kansainvälisessä Franz Liszt-pianokilpailussa Italiassa (-92).
Katariina Liimatainen toimii kansainvälisen kamarimusiikkiopettajien yhdistyksen Ecmta:n varapuheenjohtajana. Hän on Focus Pianotrion jäsen ja on levyttänyt uutta musiikkia Focus Ensemblen kanssa. Hän esiintyy omin konsertein ja kamarimuusikkona sekä pitää piano- ja kamarimusiikin mestarikursseja eri puolilla Eurooppaa ja Venäjällä.

Tapani Heikinheimo suoritti sellonsoiton diplomitutkinnon vuonna 1979 ja ensikonsertti oli Helsingissä vuonna 1980. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajaan oli professori Erkki Rautio ja Hollannissa Tibor dé Machula. Musiikin tohtorin tutkinnon hän suoritti Sibelius-Akatemiassa 2009. Väitöksen aiheena oli vuorovaikutuksen intensiteetti soittotunneilla.
Tapani Heikinheimo on toiminut Metropolia Ammattikorkeakoulussa sellonsoiton lehtorina. Sitä ennen hän oli Helsingin konservatoriossa yliopettajana vuodesta 1979 ja on toiminut Sibelius-Akatemiassa sellonsoiton ja pedagogiikan ohjaavana opettajana vuodesta 1982. Improvisaation käyttö opetuksessa on ollut osa Tapani Heikinheimon työtä jo pitkään. Sello-ohjelmiston esittämisen lisäksi vievät myös improvisointikurssit ja -konsertit Heikinheimoa eri puolille Suomea ja ulkomaita. Niissä hän on usein yhdistänyt musiikkia, tanssia ja teatteria.