VALTAVIA ULOTTUVUUKSIA

La 19.9.2020 klo 14 Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali

Sho Kubota, lyömäsoittimet
Markku Laakso, kitara
Teea Karttunen, huilu
Outi Keskinen, piano

Vilagi - Saariaho - Widor

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat

Yhteistyössä Kuopion konservatorio ja Kuopion kaupunginorkesteri

Ohjelma:

Kaija Saariaho: Six Japanese Gardens
Sho Kubota, lyömäsoittimet

Charles-Marie Widor: Sarja huilulle ja pianolle op.34/1
Teea Karttunen, huilu & Outi Keskinen, piano

Adam Vilagi: Monstrous Dimensions (kantaesitys)
Markku Laakso, kitara & Sho Kubota, lyömäsoittimet

 

Esiintyjistä:

Japanilainen Sho Kubota on opiskellut lyömäsoitinten soittoa Tokiossa ja Luganossa Sveitsissä, valmistuen Tokiosta vuonna 2007 ja Luganosta vuonna 2012. Hän on esiintynyt molemmissa kaupungeissa solistina: Tokiossa resitaali- ja Luganossa soolokonsertilla. Kubota on toiminut useiden kotimaansa ja eurooppalaisten kamarimusiikkikokoonpanojen jäsenenä, mm. sveitsiläisessä Lugano Percussion Ensemblessa. Hän on soittanut mm. Tokion NHK-sinfoniaorkesterissa ja Orchestra della Svizzera Italianassa sekä esiintynyt konserteissa Suomen lisäksi mm. Italian Milanossa. Kubota on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin lyömäsoitinten äänenjohtajana syksystä 2012.

Markku Laakso aloitti kitaransoiton opiskelun Keski-Savon musiikkikoulussa (nyk. Soisalo-opisto) synnyinkaupungissaan Pieksämäellä opettajinaan mm. Vesa Teittinen ja Vesa Pölkki. Opinnot jatkuivat Helsingissä, jossa hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1996 opettajinaan Pekka Vesanen ja Timo Korhonen. Laakso täydensi opintojaan Oscar Ghiglian Baselin musiikkiakatemiassa 1997-2000. Hän voitti ensimmäisen palkinnon Jyväskylän kitarakilpailuissa vuonna 1992. Laakso soittaa erittäin mielellään kamarimusiikkia ja hän on ollut aktiivisesti mukana Kuopion kamarimusiikkiseuran toiminnassa sen perustamisesta lähtien. Modernin kitaran lisäksi hän soittaa myös varhaisromantiikan ajan kitaraa ja teorbia. Laakso on opettanut kitaransoittoa Kuopion konservatoriossa vuodesta 2001.

Huilisti Teea Karttunen on aloittanut opintonsa Kuopion Konservatoriossa, jossa hän suoritti perusopintojen jälkeen ammatillisen toisen asteen Herbert Lindholmin ja Terhi Aurala-Heiskasen johdolla valmistuen keväällä 2010. Karttunen on valmistunut muusikoksi Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulusta Anja Voipio- Mansneruksen ja Eeva Heikkilän johdolla vuonna 2015 sekä huilunsoitonopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta Päivi Väisäsen johdolla 2018. Kevätlukukauden 2014 hän opiskeli professori Aldo Baertenin luokalla Belgiassa The Royal Conservatory of Antwerpenissa. Lisäksi hän täydentänyt opintojaan Emily Beynonin, Hanna Juutilaisen, Mimi Stillmanin ja Aldo
Baertenin mestarikursseilla. Parhaillaan hän työskentelee huilunsoitonopettajana Kuopion Konservatoriossa ja toimii freelancermuusikkona soittaen muiden muassa Kirkkonummen Kamariorkesterissa. Muutettuaan takaisin Kuopioon 2015 hän on työskennellyt avustajana Kuopion kaupunginorkesterissa sekä soittanut konsertteja muiden muassa Kuopion kamarimusiikkiseuralle.

Outi Keskinen on jyväskyläläislähtöinen pianisti ja opettaja, joka on toiminut Kuopion konservatoriossa pianonsoiton opettajana sekä säestäjänä syksystä 2018. Hänen tärkeimpiä opettajiaan Suomessa ovat olleet Carlos Turriago, Oleg Mantur, Merja Soisaari-Turriago ja Heini Kärkkäinen, sekä Leipzigissa, Saksassa soolopiano-opinnoissa prof. Jacques Ammon sekä liedin parissa prof. Alexander Schmalcz. Lisäksi hän on syventänyt osaamistaan vuosien varrella useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Maria Masycheva, Ralf Gothóni ja Eero Heinonen. Toiselta koulutukseltaan Outi on englantilaiseen filologiaan ja germanistiikkaan erikoistunut filosofian maisteri, minkä vuoksi hän työskentelee erilaisten kamarimusiikkikokoonpanojen lisäksi mielellään myös laulumusiikin ja tekstien parissa.