TAIDOLLA JA TUNTEELLA

Konsertti on tallennettu ja sen voi katsoa oheisesta linkistä.

https://youtu.be/j0yB8_2t7qc

Konsertissa pääsemme aikamatkalle 1800-luvun Saksaan Beethovenin viulusonaatin ja Weberin trion myötä. Yhteistyössä Puijon seurakunta ja Kuopion kaupunginorkesteri.

Ohjelma:

Ludwig van Beethoven: Sonaatti pianolle ja viululle nro 8 G-duuri, op. 30/3
I. Allegro assai
II. Tempo di Minuetto, ma molto moderato e grazioso
III.  Allegro vivace

Carl Maria von Weber: Trio pianolle, huilulle ja sellolle G-molli, op. 63
I. Allegro moderato
II. Scherzo. Allegro vivace
III. Schäfers Klage. Andante espressivo
IV. Finale. Allegro

ESIINTYJISTÄ:
Viulisti Sayaka Kinoshiro on syntyisin Japanista ja on valmistunut Toho Gakuen musiikkikorkeakoulun lisäksi Royal Academy of Musicista Englannista. Hän on saavuttanut menestystä useista kansainvälisistä kilpailuista kuten Toshiya Eto -viulukilpailussa ja Osakan kansainvälisessä kilpailussa. Vuonna 2008 hän voitti kansainvälisen Marschner-viulukilpailun ja vuonna 2009 Júlio Cardona –kilpailun. Hän on esiintynyt konserttilavoilla orkesterimuusikkona, solistina sekä kamari-muusikkona. Vuodesta 2013 lähtien hän on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin vuorottelevana konserttimestarina.

Juan Pablo Muñoz Bulla on kolumbialainen pianisti. Hän on opiskellut Bogotán konservatoriossa Kolumbiassa, Caracasin Mozarteumissa Venezuelassa sekä Budapestin Franz Lisztin musiikkiakatemiassa. Hän on monipuolinen muusikko, joka nauttii niin soolorepertuaarin ja kamarimusiikin esittämisestä kuin säveltämisestäkin.

Huilisti Teea Karttunen on aloittanut musiikkiopintonsa Kuopion konservatoriossa. Konservatorion ammatillisista opinnoista hän valmistui vuonna 2010, opettajinaan Herbert Lindholm ja Terhi Aurala-Heiskanen. Hän on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2015 Anja Voipio-Mansneruksen ja Eeva Heikkilän johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan The Royal Conservatory of Antwerpenissa Aldo Baertenin luokalla sekä Savonia Ammattikorkeakoulussa Päivi Väisäsen ohjauksessa. Teea on osallistunut muiden muassa Emily Beynonin, Hanna Juutilaisen ja Mimi Stillmanin mestarikursseille. Kuopioon takaisin muutettuaan Teea on esiintynyt mm. Kuopion kamarimusiikkiseuran konserteissa sekä toiminut avustajana Kuopion kaupunginorkesterissa. Hän on soittanut Kirkkonummen Kamariorkesterin äänenjohtajana vuosina 2014—2019. Kuopion konservatorion huilunsoitonopettajana Teea on työskennellyt syksystä 2018.

Sellisti Heidi Miettunen on kotoisin Rovaniemeltä. Hän valmistui keväällä 2000 Kuopion konservatoriosta sellonsoitonopettajaksi opettajanaan Timo Törmä. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan Alexander Baillien luokalla Bremenin musiikkikorkeakoulussa Saksassa sekä Pirkanmaan AMK:ssa Pauli Heikkisen johdolla. Vuonna 2017 hän suoritti Tampereen ammattikorkea-koulussa YAMK-opinnot valmistaen osana opinnäytetyötään konserttikoko-naisuuden ”Värisevä hiljaisuus – dialogi sellolle ja psalmeille”.  Heidi on keik-kaillut vuosien mittaan mm. Oulu Sinfonian, Kuopion kaupunginorkesterin ja Jyväskylä Sinfonian riveissä. Hän toimii aktiivisesti Kuopion kamarimusiik-kiseurassa esiintyen erilaisissa kamarikokoonpanoissa. Tällä hetkellä Heidi opettaa Kuopion konservatoriossa sellonsoittoa ja kamarimusiikkia.

Outi Keskinen on jyväskyläläislähtöinen pianisti ja opettaja, joka on toiminut Kuopion konservatoriossa pianonsoiton opettajana sekä säestäjänä syksystä 2018. Hänen tärkeimpiä opettajiaan Suomessa ovat olleet Carlos Turriago, Oleg Mantur, Merja Soisaari-Turriago ja Heini Kärkkäinen, sekä Leipzigissa, Saksassa soolopiano-opinnoissa prof. Jacques Ammon sekä liedin parissa prof. Alexander Schmalcz. Lisäksi hän on syventänyt osaamistaan vuosien varrella useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Maria Masycheva, Ralf Gothóni ja Eero Heinonen. Toiselta koulutukseltaan Outi on englantilaiseen filologiaan ja germanistiikkaan erikoistunut filosofian maisteri, minkä vuoksi hän työskentelee erilaisten kamarimusiikki-kokoonpanojen lisäksi mielellään myös laulumusiikin ja tekstien parissa.

 

Yhteistyössä Puijon seurakunta ja Kuopion kaupunginorkesteri!