Maurice Ravel - Impressionismin säveliä

Su 10.12.2023 klo 14 Kuopion kaupungintalo

Evgeny Pravilov, viulu
Peter Gospodinov, sello
Irina Zahharenkova, piano

Maurice Ravel: Tzigane
                          Sonaatti viululle ja pianolle G-duuri
                          Pianotrio

Käsiohjelmat: 15€ / seuran jäsenet, eläkeläiset 10€ / opiskelijat 2€ - ovelta.

Kukamuksen vuoden viimeinen kamarimusiikkikonsertti tarjoilee aimo annoksen Maurice Ravelin kiehtovaa musiikkia joulukuiseen sunnuntai-iltapäivään. Valokeilaan pääsee taiturimaisesti viuluaan käsittelevä, Valko-Venäjältä kotoisin oleva Evgeny Pravilov yhdessä muusikkokollegoidensa sellisti Peter Gospodinovin ja pianisti Irina Zahharenkovan kanssa.

Konsertissa kuullaan Ravelin virtuoottinen rapsodia "Tzigane" sekä sonaatti viululle ja pianolle (no.2), joka sai vaikutteita ja inspiraationsa säveltäjän mieltymyksestä jazziin ja bluesiin.
Kolmantena makupalana on valloittava trio viululle, sellolle ja pianolle, jossa Maurice Ravel onnistuu luomaan rikkaan sävelmaailman haastaen jokaisen muusikon käyttämään koko musikaalisen väripalettinsa.

Esiintyjistä:

Evgeny Pravilov syntyi musikaaliseen perheeseen Minskissä Valko-Venäjällä. Hän aloitti viulunsoiton opinnot kuusivuotiaana Minskin konservatorion yhteydessä toimivassa musiikkikoulussa. Opinnot jatkuivat Moskovassa Schnittke-musiikkikorkeakoulussa ja Tsaikovski-konservatoriossa Viktor Pikaizenin ja Alexander Kirovin opissa.

Vuosina 2009-2020 Pravilov toimi Russian String Orchestran konserttimestarina. Vuodesta 2021 hän on ollut Kuopion kaupunginorkesterin jäsen.

Bulgariassa syntynyt Peter Gospodinov kävi ensimmäisillä sellotunneillaan Sofian musiikkiakatemiassa. Hän jatkoi sello-opintojaan Nikosiassa Kyproksella, missä soitti niin nuoriso-orkesterissa kuin myöhemmin Kyproksen Sinfoniaorkesterissa (CYSO).

Hän on opiskellut myös Wienin konservatoriossa ja musiikkikorkeakoulussa, jossa hän erikoistui kamarimusiikkiin Johannes Meisslin ja Artis Quartetin johdolla. Gospodinov on useissa kansainvälisissä kilpailuissa (Osaka chamber music competition and Festa, Brahms competition-Pörtschach Austria) palkittu kamarimuusikko. Hän on toiminut Kyproksen Sinfoniaorkesterin soolosellistinä ja Tampere Filharmonian äänenjohtajan sijaisena. Gospodinov on Kuopion kaupunginorkesterin soolosellisti syksystä 2015 alkaen.

Irina Zahharenkova syntyi Kaliningradissa, jossa hän aloitti musiikkiopintonsa neljävuotiaana äitinsä oppilaana. Kolmetoistavuotiaana hän muutti perheensä kanssa Tallinnaan, jossa hän myöhemmin valmistui Georg Ots -musiikkikoulusta ja vuonna 2003 musiikin maisteriksi Viron musiikkiakatemiasta opettajinaan Mare Ots ja Lilian Semper.

Hän on voittanut useita suuria kansainvälisiä kilpailuja, kuten Johann Sebastian Bach -kilpailun (Leipzig 2006), Alessandro Casagrande -kilpailun (Italia 2006), George Enescu -kilpailun (Romania 2005) ja Premio Jaén -kilpailun (Espanja 2004).