Barokin helmiä

Su 14.12.2014 klo 16 Kuopion kaupungintalo

Castello - Corelli - Vivaldi - Händel

Käsiohjelmat 15 € / 10 € seuran jäsenet / 2 € opiskelijat

Heli Untamala, viulu
Mirka Nousiainen, viulu
Salla Tyrväinen, viulu
Tuomas Untamala, sello
Cecilia Laakso, kitara
Markku Laakso, kitara ja teorbi

 

KONSERTIN OHJELMA:

Girolamo Frescobaldi: Aria con Variazioni detta la Frescobalda (Rooma 1627)

Cecilia Laakso, kitara

Dario Castello: Sonata prima à sopran solo (Venezia 1644)

Mirka Nousiainen, viulu
Tuomas Untamala, sello
Markku Laakso, teorbi

 

Antonio Vivaldi: Trio per violino, leuto e basso continuo RV 85 (Praha(?)~1729-1734)

Cecilia Laakso, kitara
Heli Untamala, viulu
Tuomas Untamala, sello
Markku Laakso, teorbi

Antonio Vivaldi: Sonata per violino e basso continuo op.2 no.12 RV 32 (1709 Venezia)

Heli Untamala, viulu
Tuomas Untamala, sello
Markku Laakso, kitara

 

Georg Friedrich Händel: Trio Sonata g op.2 no.6 (Italia ~1707-1710)

Salla Tyrväinen, viulu
Mirka Nousiainen, viulu
Tuomas Untamala, sello
Markku Laakso, kitara

Arcangelo Corelli: Sonata per violino e basso continuo op.5 no.12 "La Follia" (Rooma n.1700)

Heli Untamala, viulu
Tuomas Untamala, sello
Markku Laakso, kitara

 

KONSERTIN MUUSIKOISTA:
 

Heli Untamala on opiskellut viulunsoittoa mm. Erkki Kantolan ja Edith Peinemannin johdolla. Valmistuttuaan diplomiviulistiksi Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulusta hän on työskennellyt lukuisissa orkestereissa Saksassa ja Suomessa. Hän on ollut Joensuun kaupunginorkesterin työnsä lisäksi mukana kamarimuusikkona Virta Ensemblen ja Kuopion kamarimusiikkiseuran toiminnassa.

Mirka Nousiainen on valmistunut viulunsoiton opettajaksi Helsingin Konservatoriosta. Hän on täydentänyt opintojaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Anatoli Melnikovin johdolla sekä laajentanut osaamistaan myös kirkkomusiikin puolelle valmistuen musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Kuopion osastolta vuonna 2011. Nousiainen on toiminut Mikkelin kaupunginorkesterin viulistina sekä sijaisena useissa muissa orkestereissa, kuten Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa sekä Jyväskylän ja Kuopion kaupunginorkestereissa. Lisäksi hän on ollut myös Euroopan Unionin barokkiorkesterin jäsen. Tällä hetkellä Nousiainen työskentelee sekä viulistina että kanttorina Kuopion seudulla.

Salla Tyrväinen aloitti musiikkiopintonsa Savonlinnan musiikkiopistossa ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa, Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa sekä Hampurin musiikkikorkeakoulussa viulunsoitonopettajinaan Heimo Haitto, Tuomas Haapanen, Igor Bezrodny ja Mark Lubotzky. Viulukurssien tärkeimmät opettajat olivat Mi-Kyung Lee ja Chaim Taub. Salla valmistui musiikinmaisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta v. 1991. Hän on toiminut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin 1. viulun äänenjohtajana vuosina 1989-1996. Lisäksi hän on soittanut mm. Avanti!- ja Tapiola-Sinfonietta -kamariorkestereissa. Vuodesta 2004 alkaen Salla on toiminut pastorina Kuopion evankelis-luterilaisessa seurakuntayhtymässä.

Tuomas Untamala aloitti sellonsoiton Kuopion konservatoriossa Timo Törmän oppilaana. Hän on opiskellut Helsingin konservatoriossa ja Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulussa, josta valmistui diplomisellistiksi v. 2003 opettajanaan prof. Daniel-Robert Graf. Untamalan työura pitää sisällään orkesterimuusikon ja sellonsoitonopettajan töitä eri puolella Suomea, joiden lisäksi hän toimii aktiivisena kamarimuusikkona. Hän on mm. joensuulaisen Virta Ensemblen perustajajäsen, Kuopion Kamarimusiikkiseuran hallituksen jäsen sekä Trio Untamalan sellisti. Tuomas Untamala työskentelee sellonsoiton ja kamarimusiikin opettajana Kuopion konservatoriossa.

Italialaissyntyinen Cecilia Laakso aloitti kitaransoitonopinnot Milanon Scuola Civica di Musicassa. Vuonna 1995 hän suoritti diplomitutkinnon Bolognan konservatoriossa. Vuosina1998-2001 Laakso opiskeli Zürichin musiikkiakatemiassa, jossa hän suoritti diplomin opettajanaan Anders Miolin. Lisäksi Laakso on täydentänyt opintojaan Oscar Ghiglian oppilaana Baselin musiikkiakatemiassa sekä mm. David Russelin ja Eliot Fiskin mestarikursseilla. Vuonna 1994 hän voitti Stresassa Italiassa pidetyt kansainväliset kitarakilpailut. Cecilia Laakso on konsertoinut yksin ja kamarimusiikkona Italiassa, Sveitsissä, Saksassa ja Suomessa. Tällä hetkellä hän opettaa kitaransoittoa Kuopion konservatoriossa.

Markku Laakso aloitti kitaransoiton opiskelun Keski-Savon musiikkikoulussa Pieksämäellä opettajanaan mm. Vesa Teittinen. Opinnot jatkuivat aluksi Pekka Vesasen ja myöhemmin Timo Korhosen johdolla Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi suorittaen kitaran A-tutkinnon vuonna 1996. Vuosina 1997-2000 Laakso teki jatko-opintoja italialaisen Oscar Ghiglian johdolla Baselin Musiikkiakatemiassa Sveitsissä, tehden siellä kitaradiplomin kesällä 2000. Laakso voitti ensimmäisen palkinnon Jyväskylän kitarakilpailuissa vuonna 1992. Hän konsertoi säännöllisesti yksin ja kamarimuusikkona, ja lisäksi hän on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle. Laakso työskentelee Kuopion konservatorion kitaransoiton lehtorina. Hän opettaa myös Savonia-ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla.