"TÄMÄ HETKI"

Pe 16.1.2015 klo 19 Kuopion kaupungintalo

Kortekangas - Roe - Schubert

Mari-Anni Hilander, sopraano
Sanna Viljasaari, klarinetti
Leonardo Sesenna, sello
Kristian Attila, piano

Käsiohjelmat 15 € / 10 € seuran jäsenet / 2 € opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

 

 

KONSERTIN OHJELMA

FRANZ SCHUBERT:

Romanze (aus dem Schauspiel Rosamunde) Op. 26 D797 (Helmina von Chezy)

Gretchen am Spinnrade Op. 2 D118 (Johann Wolfgang von Goethe)

Du bist die Ruh Op. 59 no. 3 D776 (Friedrich Rückert)

OLLI KORTEKANGAS:

Tämä hetki - Dieser Augenblick (Lassi Nummi)

BETTY ROE:

Madam's Three Callers (Langston Hughes)

FRANZ SCHUBERT:

Der Hirt auf den Felsen Op. 129 D965 (Wilhelm Müller, Helmina von Chezy)

KONSERTIN MUUSIKOISTA

Mari-Anni Hilander, musiikinmaisteri (MuM), laulaja sekä laulunopedagogi. Mari-Anni on kuopiolainen sopraano. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta v. 1996 musiikkikasvatuksen osastolta ja on opiskellut laulua myös laulumusiikin osastolla. Mari-Anni suoritti laulun A-tutkinnon keväällä 2010 ja on täydentänyt opintojaan myös Teatterikorkeakoulussa teatteripedagogiikan  PD –tutkinnolla.

Mari-Annin lauluohjelmisto ulottuu vanhasta musiikista rytmimusiikkiin, vanhoista virsistä moderniin taidemusiikkiin. Hänen suhtautumisensa laulamiseen ja musiikkiin on tutkivaa sekä jatkuva uuden oppiminen kiinnostaa.

Mari-Annin lauluopettajina ovat toimineet mm. Lasse  Riutamaa, Maikki Apajalahti ja Kaija Nuoranne. Nykyisin hän opiskelee laulua Tukholmassa Veikko Kiiverin sekä professori Dorothy Irvingin johdolla. Mari-Anni esiintyy laulajana yksin sekä erilaisissa kokoonpanoissa ja kuorojen solistina. Hän on konsertoinut eri puolella Suomea ja Eurooppaa. Tällä hetkellä hän toimii laulupedagogina Kuopion yhteiskoulun musiikkilukiossa sekä laulun lehtorina Savonia-ammattikorkeakoulun Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiassa. Lisäksi hän kouluttaa laulajia ja kuoroja ympäri Suomea ja on Suomen naiskuoroliiton musiikkivaliokunnan pitkäaikainen jäsen.

 

Kysytyimpiin suomalaisiin lied- ja oopperamusiikin parissa työskenteleviin pianisteihin kuuluva Kristian Attila toimii Sibelius-Akatemian laulumusiikin osaston korrepetition lehtorina. Hän on konsertoinut lukuisten eturivin suomalaisten laulajien, mm. Tommi Hakalan, Juha Uusitalon, Jorma Hynnisen, Petri Lindroosin, Päivi Nisulan  ja Pia Freundin kanssa. Hän on esiintynyt aktiivisesti useilla tärkeimmillä kotimaisilla festivaaleilla sekä monissa Euroopan maissa, USA:ssa, Egyptissä  ja Japanissa.
 
Kristian Attila opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Margit Rahkosen sekä Malmön musiikkikorkeakoulussa Hans Pålssonin johdolla. Attila on toiminut jo pitkään virallisena pianistina valtakunnallisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa ja vuonna 2007 hän oli jäsenenä kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun juryssä Järvenpäässä. Hän on toiminut pianistina lukuisilla laulun mestarikursseilla, mm. prof. Dorothy Irvingin, James Kingin, Tom Krausen ja Barbara Bonneyn kanssa. Attila on työskennellyt korrepetiittorina Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa. Hän on tehnyt levytyksiä (mm. Tule, armaani, Toivo Kuulan lauluja Tommi Hakalan kanssa, Ondine) ja taltiointeja Yleisradiolle sekä DVD-tallenteita kamarioopperateoksista johtaen pianon äärestä. Monipuolisena muusikkona hän on myös säveltänyt piano- ja kamarimusiikkia sekä työskentelee jäsenenä työryhmässä joka editoi Yrjö Kilpisen julkaisemattomia lauluja.

 

Sanna Viljasaari aloitti klarinetinsoiton Riihimäen musiikkiopistossa vuonna 1996 opettajanaan Petri Vallius ja Asko Heiskanen. 2002 hän aloitti ammattiopintonsa Turun Musiikkiakatemiassa Tapio Liukkosen johdolla. Sen jälkeen Viljasaari on opiskellut Tanskan Kuninkaallisessa Musiikkiakatemiassa ja Norjan Musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Lee Morgan, Hans Christian Bræin ja Bjørn Nyman. Opintojaan hän on täydentänyt erilaisilla mestarikursseilla mm. Martin Fröstin, Fabio di Cassolan, Michel Arrignonin, Yehuda Giladin ja Herman Stefansonin johdolla.

Uransa aikana Viljasaari on ollut aktiivinen kamarimuusikko ja hän on konsertoinut monen eri kokoonpanon kanssa  niin Suomessa kun muissakin Pohjoismaissa. Hän on toiminut orkesterimuusikkona mm. Turun Filharmonisessa orkesterissa, Norjan Kansallisoopperassa, Pohjois-Norjan Oopperassa, Norjan Radion orkesterissa, Trondheimin Sinfonietassa sekä Ilmavoimien sotilassoittokunnssa. Tällä hetkellä Viljasaari toimii varaäänenjohtajan sijaisena Kuopion Kaupunginorkesterissa.

Vuonna 1982 Parmassa, Italiassa, syntynyt Leonardo Sesenna opiskeli sellonsoittoa professori Marianne Chen oppilaana Orazio Vecchin nimeä kantavassa musiikkioppilaitoksessa Modenassa ja valmistui sieltä erinomaisin arvosanoin. Sesenna on osallistunut mm. seuraavien taiteilijoiden mestarikursseille: Ivan Monighetti, Karine Georgian, Harvej Shapiro, Yulius Berger, Frans Helmerson, Antonio Meneses sekä Wolfganf Boettcher.  Hän on myös opiskellut Walter Sauffer Academyssa Cremonassa M. Rocco Filippinin oppilaana sekä arvostetun Natalia Gutmanin oppilaana Firenzessä.

Sesenna on menestynyt Italian kansallisissa kilpailuissa: 1. sija Arcangelo Corelli -kilpailussa Fusignanossa ja San Pietro in Vincolin Young Talent -kilpailussa. Hän on myös saavuttanut toisen sijan kansainvälisessä Pietra Liguren kilpailussa. Sesennalle nykymusiikki on hyvin läheistä: hän on esittänyt italialaisen säveltäjä Marco Bonechin hänelle omistamia teoksia.

Leonardo Sesenna toimi kolme vuotta soolosellistinä Riccardo Mutin perustamassa ja johtamassa nuoriso-orkesterissa. Vuonna 2010 Sesenna soitti Southbank Sinfonian soolosellistinä ja solistina. Hän on soittanut Teatro comunale di Bolognan, Triesten Giuseppe Verdi -teatterin, Teatro alla Scala di Milanon orkestereissa. Hän on toiminut Arturo Toscanini -sinfoniaorkesterin sekä Parman Teatro Reggion orkesterin soolosellistinä. Vuonna 2011 Leonardo Sesenna toimi Tampere Filharmonian toisena soolosellistinä. Tällä hetkellä Sesenna kuuluu Kuopion kaupunginorkesterin soittajistoon toimien vs. soolosellistinä.