OBOEKVARTETTI MÉLÉTÉ

Ke 25.2.2015 klo 19 Kuopion kaupungintalo

Mozart - Boulanger - Cholley - Pagliarin - Britten

Vincent Lescornez, oboe
Vincent Pagliarin, viulu
Susanne Meyer, alttoviulu
Florent Bellom, sello

Käsiohjelmat 15 € / 10 € seuran jäsenet / 2 € opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

OHJELMA:

W.A. Mozart: Oboekvartetto F-duuri KV 370
Th. Boulanger: Tango Mélété
P. Cholley: Vif-Argent
B. Britten: Phantasy
V. Pagliarin: Souvenir
V. Pagliarin: Pwyll
V. Pagliarin: Saltimbocca

 

OBOEKVARTETTI MÉLÉTÉ

Kreikkalaisessa mytologiassa boiotialaisilla oli kolme muusaa: ajattelun ja mietiskelyn muusa Mélété, muistin muusa Mnémé ja laulun muusa Aoedé. Ajattelu, muisti ja laulu ovat ne kolme tietä joita Mélété-kvartetti kulkee. Ajattelu kehittelee, luo uutta ja saa voimaa omaperäisestä ohjelmistosta; muisti juontaa juurensa musiikin historiaan; laulu, muinaisten loitsujen kaiku, uudistuu lakkaamatta.

Ranskassa Burgundian maakunnassa vuonna 2008 perustetulle Mélété-kvartetille on ominaista luovuus ja uusien ilmaisujen etsintä. Tämän tasokkaan oboekvartetin ohjelmistossa on sekä perinteistä (Mozart, Bach, Britten...) että oman aikamme musiikkia. Kvartetti esittää myös harvemmin kuultuja sävellyksiä, joita yhdistää oboen, viulun, alttoviulun ja sellon ilmeikäs yhteissoitto. Kaikkia kuultavia teoksia leimaa vahva tonaalinen sävelkieli, joka puhuttelee suurta yleisöä.

Kvartetti on julkaissut kaksi levyä: 2010 "Nouveaux rivages" (Uudet rannat) sekä 2012 "Fantaisies" (Fantasioita). Kolmannen äänitteen on määrä valmistua lähiaikoina.

Suomennos: Raimo Turjanmäki

Vincent Lescornez, oboe, on valmistunut parhain arvosanoin Pariisin konservatoriosta opettajinaan oboessa David Walter ja kamarimusiikissa Jens MacManama. Lescornez opettaa oboensoittoa Auxerren konservatoriossa sekä soittaa säännöllisesti useiden ranskalaisorkestereiden riveissä.   

Vincent Pagliarin, viulu, on opiskellut mm. legendaarisen Christian Ferrasin viululuokalla. Pagliarin tunnetaan niin klassisen- kuin jazzviulunkin taitajana sekä aktiivisena kamarimuusikkona (mm. kokoonpanoissa TM Plus ja 2e2m) ja säveltäjänä. Hän opettaa viulunsoittoa Auxerren konservatoriossa sekä jazzviulunsoittoa La Courneuven konservatoriossa Pariisissa.

Susanne Meyer, alttoviulu, on opiskellut viulunsoittoa Hochschule der Künsten musiikkikorkeakoulussa Berliinissä. Valmistuttuaan Meyer työskenteli useita vuosia viulistina Berliinin Sinfoniaorkesterissa. Ranskaan muuttonsa myötä hän on toiminut opetustehtävissä Auxerren konservatoriossa sekä aktiivisena kamarimuusikkona eri kokoonpanoissa.

Florent Bellom, sello, on opiskellut sellonsoittoa Besançonissa, Pariisissa ja Strasbourgissa opettajinaan György Adam, Dominique de Williencourt ja Jean Deplace. Bellom on Mélété-kvartetin lisäksi Gayanne-trion jäsen sekä tuttu näky myös Lorainen ja Dijon-Burgundian orkestereissa. Tällä hetkellä Bellom toimii opettajana Epinalin ja Mirecourtin musiikkiopistoissa.