JUHLAA JA YSTÄVYYTTÄ

Su 30.8.2015 klo 16 Kuopion kaupungintalo

 

 

Sibelius - Sallinen - Herzogenberg - Brahms

Käsiohjelmat 15 € / 10 € seuran jäsenet, eläkeläiset / 2 € opiskelijat - ovelta, vain käteisellä

 

 

Jean Sibelius: Puusarja op. 75

Kun pihlaja kukkii - Yksinäinen honka - Haapa - Koivu - Kuusi 

Emma-Johanna Koponen, piano

 

Johannes Brahms: Sonaatti pianolle ja sellolle nro 1 e-molli op. 38

Allegro non troppo - Allegretto quasi menuetto - Allegro  

Heidi Miettunen, sello & Anna Maria McElwain, piano

 

Aulis Sallinen: Elegia Sebastian Knightille op.10

Tuomas Untamala, sello

 

Heinrich von Herzogenberg: Trio pianolle, oboelle ja käyrätorvelle D-duuri op. 61

Allegretto - Presto - Andante con moto - Allegro

Dimas Ruiz Santos, oboe
Jarna Virtanen, käyrätorvi
Anna Maria McElwain, piano

 

Jean Sibelius: Satu op. 9, sov. Jaakko Kuusisto

Heli Untamala, viulu
Marjo Suhonen, viulu
Laura Vilagi, alttoviulu
Tuomas Untamala, sello
Esko Kauppinen, kontrabasso
Sanna Viljasaari, klarinetti
Lucian Dancescu, fagotti
Tuomas Setälä, käyrätorvi

 

Muusikoista:

Emma-Johanna Koponen aloitti pianonsoiton 6-vuotiaana Mia Muonan johdolla. Hän jatkoi Kuopion konservatoriossa opettajinaan ensin Ella Untamala ja viimeisenä opiskeluvuotenaan Katariina Liimatainen. Tällä hetkellä Emma opiskelee pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Jussi Siiralan oppilaana. Kilpailumenestystä on karttunut Kuopion pianokilpailuista vuosina 2005, 2008 ja 2011. Hän on osallistunut Leevi Madetoja -pianokilpailuun vuosina 2009 ja 2012, Malmön pohjoismaisiin pianokilpailuihin vuonna 2014 sekä Sibelius-Akatemian sisäiseen Helmi Vesa -kilpailuun vuonna 2015. Mestarikursseilla Emmaa ovat opettaneet mm. Liisa Pohjola, Tuija Hakkila ja Henri Sigfridsson. Hän esiintyi Savonia AMK:n ja Kuopion konservatorion AMKO-sinfoniaorkesterin solistina vuonna 2010, RSO:n Nuorten solistien konsertissa vuonna 2013 ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina vuonna 2014. Lisäksi Emma opiskelee oboensoittoa Sanna Niemikunnaksen johdolla.

 

Anna Maria McElwain on opiskellut Turun konservatoriossa Elzbieta Guzekin ja sen jälkeen Stephen Manesin oppilaana State University of New York at Buffalossa, missä hän oli suorittanut jo 21-vuotiaana Master of Music tutkinnon musiikin teoriassa ja Master of Arts tutkinnon pianonsoitossa. Sittemmin hän on suorittanut Sibelius-Akatemian musiikin maisterin tutkinnon ensimmäisenä suomalaisena klavikordinsoitossa opettajanaan Pekka Vapaavuori. Anna Maria opetti Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla vuoteen 2010 saakka. Nykyisin hän konsertoi päätoimisesti lähinnä klavikordistina ja on Kuopiossa tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävän pohjoismaisen historiallisten kosketinsoitinten festivaalin perustaja ja toinen taiteellinen johtaja. Anna Maria työskentelee tänä vuonna Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Savon toimipisteen myöntämän apurahan turvin.

 

Heidi Miettunen on kotoisin Rovaniemeltä. Hän valmistui Kuopion konservatoriosta sellonsoiton opettajaksi opettajanaan Timo Törmä keväällä 2000. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan Bremenin musiikkikorkeakoulussa Saksassa Alexander Baillien luokalla sekä Pirkanmaan AMK:ssa Pauli Heikkisen johdolla. Heidi on toiminut freelancer-sellistinä soittaen mm. Oulu Sinfoniassa, Kuopion kaupunginorkesterissa ja Jyväskylä Sinfoniassa. Hän toimii myös aktiivisesti Kuopion kamarimusiikkiseurassa esiintyen erilaisissa kokoonpanoissa. Tällä hetkellä hän opettaa Kuopion konservatoriosssa sekä Ylä-Savon musiikkiopistossa.

 

Tuomas Untamala aloitti sellonsoiton Kuopion konservatoriossa Timo Törmän oppilaana. Hän on opiskellut Helsingin konservatoriossa ja Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulussa, josta valmistui diplomisellistiksi v. 2003 opettajanaan prof. Daniel-Robert Graf. Untamalan työura pitää sisällään orkesterimuusikon ja sellonsoitonopettajan töitä eri puolella Suomea, joiden lisäksi hän toimii aktiivisena kamarimuusikkona. Hän on mm. joensuulaisen Virta Ensemblen perustajajäsen, Kuopion Kamarimusiikkiseuran hallituksen jäsen sekä Trio Untamalan sellisti. Tuomas Untamala työskentelee sellonsoiton ja kamarimusiikin opettajana Kuopion konservatoriossa.

 

Heli Untamala on opiskellut viulunsoittoa mm. Erkki Kantolan ja Edith Peinemannin johdolla. Valmistuttuaan diplomiviulistiksi Frankfurt am Mainin musiikkikorkeakoulusta hän on työskennellyt lukuisissa orkestereissa Saksassa ja Suomessa. Hän on ollut Joensuun kaupunginorkesterin työnsä lisäksi mukana kamarimuusikkona Virta Ensemblen ja Kuopion kamarimusiikkiseuran toiminnassa.

 

Marjo Suhonen on opiskellut viulunsoittoa Jüri Gerretzin, Alexander Vinnitskin (A-tutkinto) sekä Ari Angervon luokilla, useita mestarikursseja ja tärkeitä kamarimusiikin opettajia unohtamatta. Hän on toiminut sijaisena mm. Turun, Joensuun ja Kuopion kaupunginorkestereissa sekä opetustehtävissä lähinnä savolaisissa musiikkioppilaitoksissa. Tällä hetkellä Suhonen toimii viulun- ja alttoviulunsoiton opettajana Ylä-Savon musiikkiopistossa ja viimeistelee musiikkitieteen opintojaan Turun yliopistossa.

 

 

Laura Vilagi on opiskellut viulun- ja alttoviulunsoittoa Turun Konservatoriossa ja Turun Musiikki-Akatemiassa. Alttoviulun ja kamarimusiikin opintojaan hän on täydentänyt Budapestin Liszt Akatemiassa sekä Sibelius-Akatemiassa, mistä hän valmistui musiikin maisteriksi 2008. Vilagi on toiminut alttoviulistina mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Tapiola Sinfoniettassa. Kuopion kaupunginorkesterin riveissä Vilagi on soittanut vuodesta 2008.

 

Basisti Esko Kauppinen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa, Jyväskylän konservatoriossa (soitonopettaja 1985) sekä Sibelius-Akatemiassa (mo1993, musiikin maisteri 2006, jazz-osasto).

Esko on toiminut free lance -muusikkona vuodesta 1976, sekä soiton- ja teorianopettajana vuodesta 1984 alkaen. Tällä hetkellä Esko Kauppinen työskentelee Kuopion konservatorion koulutussuunnittelijana. Muusikkona työtehtävät ovat vaihdelleet lukuisissa orkesteri-, teatteri-, studio-, ja yhtyemuusikon töissä.

 

Dimas Ruiz opiskeli Real Conservatorio Superior de Músicassa Madridissa oboensoittoa Juan Carlos Báguenan johdolla. Dimas jatkoi opintojaan Göteborgin yliopistossa opettajanaan Mårten Larsson. Hän on opiskellut myös orkesterinjohtoa opettajinaan Andrés Zarzo ja Miguel Romea.

Vuodesta 2006 lähtien Dimas on toiminut oboensoitonopettajana Madridissa. Työnsä ohessa hän on keikkaillut Madridin orkestereissa ja soittanut kamarimusiikkia. Suomeen hän saapui ensi kertaa työn merkeissä vuonna 2009, jolloin hän työskenteli pari kuukautta Sinfonia Lahdessa. Syksystä 2014 lähtien Dimas on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin oboen varaäänenjohtajana.

 

Sanna Viljasaari aloitti klarinetinsoiton Riihimäen musiikkiopistossa vuonna 1996 opettajanaan Petri Vallius ja Asko Heiskanen. 2002 hän aloitti ammattiopintonsa Turun Musiikkiakatemiassa Tapio Liukkosen johdolla. Sen jälkeen Viljasaari on opiskellut Tanskan Kuninkaallisessa Musiikkiakatemiassa ja Norjan Musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Lee Morgan, Hans Christian Bræin ja Bjørn Nyman. Opintojaan hän on täydentänyt erilaisilla mestarikursseilla mm. Martin Fröstin, Fabio di Cassolan, Michel Arrignonin, Yehuda Giladin ja Herman Stefansonin johdolla.

Uransa aikana Viljasaari on ollut aktiivinen kamarimuusikko ja hän on konsertoinut monen eri kokoonpanon kanssa  niin Suomessa kun muissakin Pohjoismaissa. Hän on toiminut orkesterimuusikkona mm. Turun Filharmonisessa orkesterissa, Norjan Kansallisoopperassa, Pohjois-Norjan Oopperassa, Norjan Radion orkesterissa, Trondheimin Sinfonietassa sekä Ilmavoimien sotilassoittokunnssa. Tällä hetkellä Viljasaari toimii varaäänenjohtajan sijaisena Kuopion Kaupunginorkesterissa.

 

Lucian Dancescu on opiskellut fagotinsoittoa kotimaassaan Romaniassa Brasovin musiikkiakatemiassa ja Bukarestissa George Enescu –musiikkikorkeakoulussa. Sittemmin hän on täydentänyt opintojaan prof. Frank Forstin luokalla Weimarin musiikkikorkeakoulussa Saksassa sekä useilla mestarikursseilla. Dancescu on toiminut muusikkona eri orkestereissa Romaniassa ja Saksassa, mm. Ploiestin Filharmonisessa orkesterissa, Romanian Radion Sinfoniaorkesterissa sekä Auen Filharmonisessa orkesterissa.Nykyisin hän toimii Kuopion kaupunginorkesterin fagotin äänenjohtajana.

 

Jarna Virtanen aloitti käyrätorven soiton 9-vuotiaana Haapaniemen koulussa Kuopiossa. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Timo Ronkaisen johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi 2006. Tällä hetkellä hän toimii freelancerina soittaen orkestereissa ympäri Suomen ja kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

 

Tuomas Setälä aloitti käyrätorven soiton Tarmo Moilasen johdolla ja jatkoi opintojaan Olli Hirvosen oppilaana Turun konservatoriossa. Vuodesta 1996 lähtien hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Timo Ronkaisen oppilaana suorittaen diplomitutkinnon vuonna 2002. Setälä on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan mm. Markus Maskuniitty, Esa Tapani, Hermann Baumann ja Radovan Vlatkovic. Tuomas Setälä on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin käyrätorven varaäänenjohtajana 2000-2014 ja keväästä 2014 lähtien Oulu Sinfonian äänenjohtajana. Lisäksi hän on tehnyt äänenjohtajan sijaisuuksiamm.Turun Filharmonisessa orkesterissa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa.